Další oblastní kolo Dětské Porty pořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK, konkrétně pobočka Ledecká 23, Plzeň-Bolevec, v příjemném prostředí sálu Sokolovny Bolevec.

Do soutěže se přihlásilo celkem 43 mladých muzikantů, kteří vystoupili v 26 soutěžních formacích. Soutěžili jednotlivci, dua i skupiny ve věku do 26 let. Soutěž měla velmi dobrou úroveň a proběhla ve skvělé atmosféře. Soutěžícím drželo palce přes 100 diváků a hostů, kteří také dostali možnost vybrat si své favority. V jednotlivcích to byla Agátka Rejšková a za skupiny oslovila diváky formace Bez názvu.  Hrají spolu teprve dva měsíce a jsou vlastně takovým objevem, hlavně díky svému vedoucímu Tomášovi Kozákovi, který tento týden slaví své 18. narozeniny. Dostal tedy krásný dárek.

Jednotlivá vystoupení hodnotila porota z řad plzeňských muzikantů a neměla to vůbec lehké. Třikrát se na jednom místě sešli dva soutěžící. Milým oživením bylo vystoupení hosta, pěveckého sboru Pilsen Voice pod vedením Lucie Hofmanové.

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do republikového finále, které se koná začátkem června 2018 v Kroměříži a také do republikového kola nové soutěže Folky tonk, které bude začátkem února 2018 v Praze.

Moc děkujeme za podporu Krajskému úřadu Plzeňského kraje - odboru školství, Nadaci 700 let města Plzně a Úřadu městského obvodu Plzeň 1, bez které by se tato soutěž nemohla uskutečnit.

 

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE

Jednotlivci a dua:

Katerorie 12 - 15 let:

1. místo: Agáta REJŠKOVÁ

3. místo: Klára SPILKOVÁ

3. místo: Marie Nicol ŠNEIDEROVÁ

 

Kategorie 16 - 20 let:

1. místo: Duo TERKA a DAVID 

2. místo: Iveta ŠPERLOVÁ

2. místo: Tomáš KOZÁK

3. místo: Duo ÁĎA a BARČA

 

Kategorie 21 – 26 let:

1. místo: Jakub ČERVENÝ

2. místo: Mirka VOLFOVÁ

3. místo: Barbora LEJNAROVÁ

 

Skupiny:

Kategorie 11 - 14 let:

1. místo: skupina BEZ NÁZVU

1. místo: Trio GRÁCIE

 

Kategorie 15 - 19 let:

1. místo: skupina NA SKOK

 

Autorská soutěž

1. místo: Barbora LEJNAROVÁ

2. místo: Jakub REŠ 

 

Zvláštní ocenění získali: 

Pavla HAVLÁNOVÁ – za zpěv

Markéta KOUBOVÁ /Duo Michal a Markétka/ – za zpěv

David ŠKOLA /Duo Terka a David/ – za zpěv

Vojta DAVÍDEK / skupina NA SKOK/ – sólovou kytaru