Pražská Porta 2014 ve Mlejně!Ve dnech 5. - 6. března 2014 se konala v Klubu Mlejn - pražská předkola PORTY 2014. Zúčastnilo se 25 soutěžících a v letošním ročníku s převahou sólistů a duet. Odborná porota, sestavená z muzikantů, zpěváků, rozhlasových redaktorů pečlivě sledovala výkony na jevišti...

I přítomní diváci měli možnost hlasovat pro svého 'favorita', neb při koupi vstupenky obdrželi 'Hlasovací lístek diváka' a součet hlasů diváků určí 
vítěze, který postoupí do pražského finále. Oba soutěžní večery poutavě i s nadhledem uváděl Petr Bohuslav. Ve čtvrtek po skončení soutěže, porota vyhlásila seznam postupujících kapel a jednotlivců do pražského finále PORTA 2014, které se bude konat 9. dubna 2014 od 18.00 hod. v KD Mlejn.

Postup si vybojovali tito muzikanti:  CHOROŠI, MARKÉTA ZDEŇKOVÁ KVARTET,  ROMANA SULČÍKOVÁ, VLADIMÍR ŠUNDA,  ŠEGINY,  ZDENĚK  BARTÁK a JAN ADAMČÍK, EMOZPĚV,  EXELENCE, Z HECU.  Divácký postup sk. Choroši.

Tato sestava bude bojovat o postup na celostátního finále 48. ročníku PORTA 2014, které se koná od 27. - 29. 6. 2014 v Lesním divadle v Řevnicích ! A taky nezapomeňte, že "'Hudba je lék a Porta nejlepší apatyka!"

P.S. Letošní ročník je pozoruhodný i tím, že hlasování diváku se ztotožnilo s rozhodnutím odborné poroty!

Marie-Amunka Navrátilová, KD Mlejn i Klub Porta Praha