K.a P.P.RAhoj všem.  Naše Oblastní kolo (Chřibsko karpatská oblast) se začíná pomalu zaplňovat přihláškami a tak se vám jednotlivé formace pokusím představit. Námět čerpám z přihlášek, popř něco upravím. Jako první bych chtěl představit Zlínskou kapelu K.a.P.P.R

Kapela vznikla v dubnu roku 2007 pod prozatímním názvem Kony6 & Goro. Zakladatelé tvoří autorské duo. Petr „Goro“ Němec je otcem většiny hudebních nápadů, je předním kytaristou kapely, ale občas si také zahraje na foukací harmoniku. Je proslulý tím, že neustále ladí, a když mu zbude čas, tak hraje, ale zato hraje tak dlouho, dokud neusne.

 Klárka „Kony“ Konečná je textařka, která občas také přispívá hudebními nápady. Nejraději hraje na kytaru, ale ovládá také flétny, brumli a všechny možné i nemožné perkusivní nástroje. A taky pořád říká: „Až já se jednou naučím hrát na banjo…“

Od ledna 2009 je členem této formace také basista Ríša Plšek, který současně působí v otrokovické kapele Blue strings, hrající country a bluegrass. Už na první společné zkoušce Ríša „zbluegrassovatěl“ některé písně a přinesl spoustu nových nápadů a tónů, jež se dají na kontrabas vyloudit. Ovládá basu prsty i smyčcem. V současné době také lehce flirtuje s irskými píšťalami.

Téhož roku v červnu s kapelou experimentálně hrál mandolínista Pavel Zwicker (také z Blue strings). Spolupráce se všem zúčastněným stranám velmi zamlouvala, a tak se kapela rozrostla o dalšího člena. V tomto složení hraje kapela doposud. Pavel občas manolínu vymění za mandolele a již párkrát vytáhl ze šuplíčku vlastní texty a melodie. Všichni čyři jsou zpívajícími sólisty, ale také tvůrci vokálů. Název kapely neznačí to, že její členové jsou vášnivými rybáři (i když jednoho takového ve svých řadách také mají), ale jak bystrý čitatel mohl vytušit, jsou to zkratky jmen všech členů. Anebo jak se snaží posluchačům někdy namluvit, tak tato, díky širokému spektru tónů, zkratka znamená Klub Amatérské PPRodukce , které se daří kapele chtě či nechtě vytvořit a občas i nevědomky zkombinovat a také díky individualitě členů tohoto hudebního kolektivu, vzniká hudba, která se nedá dost dobře zaškatulkovat. Dá se snad jen říci, že takto vzniká folk ve všech různých podobách. Snad není troufalé tvrdit, že tento folk místy zabíhá i do jiných hudebních žánrů, především bluegrassu a country, ale příležitostně také do rocku, popu, punku…A tak tedy snad lze říci, že tato zlínská kapela tvoří lehce alternativní folk. K.aP.P.R. je mladá kapela, která působí na festivalech, soukromých akcích, ale pořádá i vlastní koncerty klubového typu. V současnosti kapela odpočívá a chystá se na natáčení prvního plnohodnotného alba.

Naše úspěchy: pokaždé, když se nám podaří sejít se na zkoušku natočení demo CD. Mezi úspěchy řadíme postup do semifinále autorské porty s písní Upírka z oblastního kola v Koryčanech 2010 - dodatečně děkujeme, moc se nám tam líbilo a vítězství v Otrokovicích na Maj festu 2010.


Pokud se chcete dozvědět víc a popřípadě si nás poslechnout, mrknětě na Kappr.cz

Joke