Epy de myeSoutěžícími velmi oblíbené podorlické kolo Porty se uskuteční 5.března v ABC klubu Na Olšinkách v Pardubicích (vedle městských lázní), jako součást festivalu Pardubická folková noc. Nově bude užívat označení "Východočeské oblastní kolo Porty".

Doposud označení Východočeská užívali pořadatelé kola ve Svitavách, tamní Porta nyní ponese název Českomoravská, což vhodněji označuje spádovou oblast tradičně přihlášených intepretů. Pardubáci Portu pojali jako součást festivalu Pardubická folková noc aneb první „letní“ festival. Jde o bezmála dvanácti hodinový koncertní marathon, soutěž proběhne od 11 do 16 hodin, v 18 začíná velký koncert  -  vystoupí Žamboši, Devítka, Pepa Štross, Marien, Epy de mye a Pavučina. Mnozí z těchto aktivních muzikantů zasednou i v porotě, (potvrzeni Jan Žamboch, Petr Novotný, Víťa Troníček, Honza Brož  a ?) což vzhledem k tradiční besedě se soutěžícími a plánovanému workshopu může znamenat velice zajímavou výměnu zkušeností a muzikantských postřehů. Po skončení koncertní části je naplánován celonoční session, přičemž v sále a přilehlé tělocvičně je možné si rezervovat spacákový nocleh.

V neděli - od 9:30 se bude konat workshop týkající se interpretace a tvorby v žánru folkové, country a trampské hudby (určeno i nesoutěžícím intepretům, rezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Východočeské oblastní kolo Porty a první "letní" festival Pardubickou folkovou noc pořádají skupina Marien a Art Favore Production jako součást projektu FOLK ŽIJE!,

který se snaží upozornit především mimožánrová média na tento opomíjený hudební žánr.

Přihlášky a informace na viz. http://porta.folktime.cz