Tak to byl loňský jamíček – pěkně jsme si zabékali…tak a rok zas v pr…achu, to mě napadlo jen co jsme se otřepali po Silvestrovské noci.

Ten loňský byl co do portovního dění qualitní, kolo se povedlo, kapel bylo akorát a úroveň spíše vyšší. Porotci, jak říkám z kruhů vyšší dívčí hudební nám také zachovávají přízeň. Jen to zázemí se nám trochu pokazilo, ale my se z toho nějak vykutálíme.

to byli naši hosté – TAXMENI

 

Už vloni jsme s kamarádem Karlem Kochem zajeli za starostou Vlásenice u Kamenice nad Lipou panem Milanem Houškou a než jsme vypili kafe, byla pomalu noha v nohávě a když jsme přijeli na poslední koncert Folkového budíku, kde vystoupili Jen Tak Taci a Ginevra . Po veselici jsme se prozpívali z Ginevráky do ranního kuropění a bylo hotovo. Letošní oblastní kolo porty pro vysočinu bude ve Vlásenici u Kamenice nad Lipou.

Tady se lidičkám povedlo postavit spolkový dům, který by jim mohl a taky závidí mnohá větší ves i město. Sál, hospůdka s kuchyní, čtyři studia ke spaní, venkovní uzavřené sezení s ohništěm, venkovní terasa a sklípek se studnou, no prostě pohádka.

Vyzkoušeli jsme si i personál a prošel na jedničku. Všichni usměvavý, ochotní splnit vše co si host může přát, teda ve vší počestnosti a slušnosti. No a spaní také dobré.

Trochu jsem si musel u pana starosty přihřát své muzikantské polívčičky a zahudrovat na akustiku v sálu. To byla daň ochotníkům. Kdybych to býval věděl, nechal jsem si poradit, štkal starosta, ale už jsem podnikl kroky. Byli tu odborníci a do konání Porty bude vše v pořádku, zatlumeno, upraveno, no prostě v cajku. No, když to řekl starosta, tak to bude.

Letos jsem zkrátka i mooc zvědav, jak se mi pohrnou sponzoři. Naši slavní ekonomové hlásají, že krize je za horama a tak doufám, že se mi podaří sehnat korunky, abychom mohli kapelám i jednotlivcům, no prostě účinkujícím zajistit stejný komfort, jako kola minulá, v Hříběcí. Pomoc kraje Vysočina je také vítanou injekcí a moc za ní děkujeme.

Tak to bude asi na počáteční informaci k našemu oblastnímu kolu vše. Jen termín jsme si nechali na konec, ten je 23.4.2011 a zbytek máte kamarádi a muzikanti na našich stánkách, které jsou ukryty pod webem PORTY. Už se na vás těšíme.

AHOJ

Jana a Milan Lhotští