Porta už k Řevnicím patří, rádi vás tady vidíme, říká starosta Tomáš Smrčka

Už šestnáct let „bydlí“ v Lesnim divadle v Řevnicích hudební festival Porta, který bývá kritiky označován za svátek kvalitní muziky. Po letech nejistoty a různých kotrmelců získala Porta zázemí v krásném prostředí. A také má v Řevnicích štěstí na lidi. Svědčí o tom i skutečnost, že spolupráce mezi vedením řevnické radnice a Sdružením Porta funguje bez problémů a obě strany si maximálně vycházejí vstříc.

Spokojený je i starosta Řevnic Tomáš Smrčka, který při zahájení letošního ročníků pozdravil návštěvníky z festivalového pódia. Jak sám říká, lidé z Řevnic Portu už dávno považují za „svoji“ a festival zde bude mít místo i v dalších letech. „Jsme si dobře vědomi toho, že Porta je nejstarším hudebním festivalem v České republice. Jestli se to porťákům líbí, tak nám se to líbí třikrát. Pokaždé vás tady rádi uvidíme. Porta získala v Řevnicích velmi hezkou pověst. Místní lidé především oceňují to, že na Portu jezdí velmi kultivované a klidné publikum. Hodně místních lidí samozřejmě na Portu chodí, protože se zde hraje výborná muzika, která je milá jejich srdcím,“ řekl redakci festivalového deníku Tomáš Smrčka.

Jak redakci Portýra prozradil, na festival má velmi zajímavou vzpomínku z dětství. „Jako malý kluk jsem kdysi dávno byl s rodiči na Portě na Lochotíně. To bylo ještě v Plzni. Samozřejmě jsem později také jezdíval na tramp. Mám na to období krásné vzpomínky. Mimochodem, letošní program na Portě je vynikající. Musím vás pochválit. Řevnice jsou nastavené na druh hudby, která se na Portě hraje. Letní sezónu jsme v Řevnicích zahájili v květnu vážnou hudbou. Koncert v Lesním divadle odehrála Brněnská filharmonie což je vynikající těleso. A Porta nám přesně do toho zapadá. Každý rok vás tady velmi rádi uvidíme,“ řekl starosta.