Nejnovější zprávou pro příznivce Porty je, že 50. ročník zaznamená Česká televize. Právě probíhají jednání, kolik toho kamery ČT stihnou natočit, ale v každém případě je to, doufejme pro obě strany, dobré rozhodnutí.

Portu snímají kamery MMstudia již od roku 2008, kdy se finále přestěhovalo do Řevnic a vzniklo z toho již několik desítek videí, která jsou jak na Youtube, tak na Facebooku nebo webu Porty. Záznam České televize bude pro příznivce Porty a samozřejmě pro televizní i portovní archív velice cennou záležitostí, protože padesátá Porta a seskupení vítězů z minulých ročníků bude ojedinělé.

V současné době je ve video-archivu Porty jako novinka sestřih ukázek vítězů z posledních deseti let soutěže v Řevnicích, které se podařilo natočit. Trapas, Louka Band, Švédova trojka, D.N.A., Quanti minoris, Zdeněk Hamřík, Xindl X, Přelet M. S. Nestíháme, Bodlo, Epydemye. Všechny vítěze portovní historie samozřejmě poslední víkend před prázdninami v Lesním divadle v Řevnicích neuvidíme, protože to je mimo možnosti Porty a do tří dnů nejde vtěsnat celá padesátiletá historie Porty. Nehledě na to, že někteří z vítězů již nevystupují, někteří už mají termíny obsazené a někteří už tak nějak s Portou nekamarádí… Porta je ale stále soutěž, a tak uvidíme, kdo osloví finálovou porotu a stane se vítězem jubilejního padesátého ročníku Porty. A je jasné, že určitě i vítěz 50. ročníku bude mít své portovní video.

{vembed Y=pGtUqTDpXDs}