Vánoční klip si letos dopřála i kapela Ille a využila k tomu svou verzi písně Vladimíra Mišíka Co ti dám. Coververze této písně je součástí alba Bazar proměn: A tribute to Vladimír Mišík. 

Natáčení videoklipů na iPhone je čím dál populárnější a poprvé si takový postup vyzkoušel i Vladimír Mišík, který přijal pozvání kapely, aby si zahrál roli zvukaře.

Režisér a scénarista a. m. almela předložil kapele ideu klipu s Vladimírem Mišíkem a zpěvačka Olga Königová a její spoluhráči se ihned začali těšit na společné zdobení stromečku. “Jsme moc rádi, že s námi do toho Vladimír Mišík šel. Kontakt zprostředkoval náš kamarád a jeho syn Maťo. S nápadem na klip přišel Almela, ten oslovil Martina Blaubera a spolu všechno vymysleli a zařídili. Zbytek kapely zdobil stromeček, sypal konfety a vůbec dělal vánoční atmosféru, já si dávala záležet hlavně na tom, abych se před kamerou netvářila moc jako kyblík,” komentuje vznik klipu zpěvačka Olga Königová. 

Almela k tomu dodává: “Natáčení byla legrace, chtěli jsme si to užít, zachytit náladu a nedělat nic technicky náročného. Pak ale vstoupil do dveří pan Mišík. Já na jeho deskách vyrůstal, znám je zpaměti dodnes, takže jsem si opět jednou zkusil, co je tréma, připadal jsem si zas jak ten malej kluk, kterej si rád hraje.” Jak se vše povedlo a jak se nakonec do videoklipu nachomýtl také T. G. Masaryk, Travolta i Zeman, můžete vidět zde:

{vembed Y=dJOWTK1ADmI}

 

Zdroj: Indies Scope