Na Štědrý den byla do kin uvedena filmová komedie PADESÁTKA režiséra Vojty Kotka. Na začátku ledna má více než 200 tisíc návštěvníků! Souběžně s premiérou filmu vydal Supraphon i stejnojmenný soundtrack.

Režijní debut Vojty Kotka se stal poslední komedií minulého roku a také závěrečným titulem Supraphonu roku 2015. Padesátku režisér připravil podle scénáře Petra Kolečka. Její děj se točí kolem rázovitých lidí z hor, jednoho běžkařského závodu a několika „padesátek“. Diváky čeká situační i konverzační humor, překvapivé zvraty i pověstný Cimrmanův vichr z hor a v neposlední řadě hned několik vtipných hlášek, které mají šanci zlidovět.

Ty nejlepší jsou součástí soundtracku doprovázejícího uvedení filmu do kin.

Nedílnou součástí filmu je i hudba, a to nejenom původní filmová či současné písně, ale díky filmové retrospektivě ožijí i některé slavné domácí hity sedmdesátých let. Nechybí zde několik klasických popových hitů jako Robinson (Jiří Korn), Duhová víla (Hana Zagorová a Petr Rezek), Potulný hráč (Václav Neckář), Máš chuť majoránky (Karel Zich) či legendární Ousider Waltz od Wabiho Daňka. 

Vedle filmové hudby Viliama Béreše a Patricka Karpentskiho je zde několik exkluzivních novinek, mezi nimi vůbec poprvé oficiálně vydaná kapela TH!S, ve které účinkuje Vojta Kotek, pod názvem Horal je zde nahrávka bývalých členů Nightwork, dále například Monikino Kino nebo Toxique. Titulní píseň Padesátka pak přímo pro film složil Michal Hrůza, což je po delší době jeho nová studiová nahrávka.

Producentem filmu Padesátka je Format Factory, distributorem Bontonfilm.

Zdroj: Supraphon