Kapela Děvčice působí pod obcí Podolí u Uherského Hradiště. Kapela se věnuje svým autorským písním, které prezentuje jako žánr folk. Všichni víme, že folk je široký pojem. Děvčice jsou z Moravy, a tak se dá říct, že styl je to spíše folk-folklorní.

Děvčice nejsou ale cimbálová muzika. Nástrojové obsazení mají pestré. Kytara, baskytara, cimbál, housle, viola, příčná flétna, cajón a mandolína. K tomu patří také až čtyřhlasý zpěv. 

Děvčice začínaly v roce 2005 písněmi známých interpretů, jako jsou např. Javory, Vlasta Redl, Fleret, Koňaboj a jiné. Od roku 2011 skládají své vlastní písně. V roce 2012 kapela vydala své první oficiální CD s názvem Ráda tančím, ráda piju. 

Děvčice se také několikrát účastnily soutěže Porta. V roce 2011 a 2012 vyhrály oblastní kolo Chřibsko-karpatské, v roce 2014 získaly 3. místo a cenu diváka. V národním finále Porty v Řevnicích získaly v roce 2012 druhé místo v ceně diváků. 

V loňském roce Děvčice oslavily 10 let. K narozeninám si kapela nadělila nové CD, které nese titul Děvčice 10 let. Na cédéčku jsou jen autorské písně, které už měli diváci možnost slyšet na křtu ve Vlčnově.