Nevermore&Kosmonaut na cestě Mezi planetamiBrněnská hudební skupina Nevermore&Kosmonaut vydává na konci května 2014 své nové CD s názvem Mezi planetami. Křest alba proběhne 27. 5. 2014 od 19h na brněnské hvězdárně a bude doprovázen originální videoprojekcí.

Na žánrově pestré desce najdete energické i tiché písně s texty plnými fantazie a především poctivou porci hudby. Kromě členů kapely, kterou tvoří Michal Kosmonaut Šimíček (zpěv); Štěpán Axman (basovka, zpěv), Aleš Vosáhlo (cajón, kytara, klávesy) a Pavel Karas (kytara), rovněž na CD uslyšíte třeba bicí Tomáše Neuwertha (Umakart, Kittchen, Lu, Nierika) či zpěvačku Ladu Šimíčkovou.
odkaz video:  http://youtu.be/wSkrm9gCziI

CD Mezi planetami si lze předplatit a umožnit tím jeho vznik. Potřebné informace se dozvíte v přiloženém videu. Kapela k tomu na svém webu dodává:
„Aby se album dostalo na své cestě vesmírem až k Vám, chtěli bychom požádat o jeho možné předplacení či malý  finanční dar - přestože do nahrávání investujeme své peníze, čas i energii, jedná se v případě vzniku CD vždy o nákladný projekt, který bychom jen ze svých prostředků nedokázali plně financovat. Děkujeme.“
Za pomoc připravila kapela různé odměny a dárky, a to dle výše příspěvku – můžete se stát hrdinou autorského kapelního komiksu a společně s kapelou v něm zachránit Vesmír, můžete si také předplatit soukromý koncert a mnoho dalšího. Sbírka probíhá zde: http://kreativcisobe.cz/303

Žánrový rozptyl alba potvrzuje i to, že Nevermore & Kosmonaut se v sobotu 26.4. stali vítězem letošního svitavského kola interpretační i autorské Porty (píseň Propil jsem slunce) a basista Štěpán Axman byl zároveň oceněn za nejlepší instrumentální výkon soutěže - skupina si tedy již po druhé za sebou zahraje na finále Porty v Řevnicích. Zmíněná úspěšná sobota byla korunována 3. místem v největší české klubové hudební soutěži Radegast Líheň, kam se skupině podařilo dostat výběrem poroty z 220 rockových kapel a po čtyřech vítězných kolech si zahrát v ostravském Gongu před skupinou Buty.

Ukázky tvorby a další informace o kapele na http://www.nevermore.cz/

Michal Kosmi Šimíček