Sylvie KrobováOsobitá písničkářka Sylvie Krobová právě vydává své třetí album. Živě nahraná křehká Chvilka co se chytí bude pokřtěna třemi sudičkami 28.5. v pražském divadle Dobeška. Sylvie Krobová vydala loni sbírku písňových textů „Chvilka co se chytí“.

Ze setkání textů svébytné autorky-šansoniérky a  obrazů malíře Pavla Černého čišela křehkost, něha, skromnost tichého koutku, která se nám většinou nedostává a kterou stále hledáme. U nové stejnojmenné desky je to podobné. Prchavou, jepičí chvilku by Sylvie tak ráda chytila s dopomocí podpůrných lovců-hudebníků a nezvyklého skupenství hudebních zbraní-lapačů. Třetí deska Sylvie Krobové jen potvrzuje, že se vyplácí, jít si, bez jakýchkoli kompromisů, umanutě za svým hudebním plátnem.

"Každý moment, který se nám podaří zachytit, každá chvilka, kterou očekáváme, že přijde, každá situace v které prožijeme příjemnou až šťastnou momentku, která nás posiluje dál, trvá jen kratičký úsek našeho pobývání. Pokud ji zachytíme nebo dokonce zachytíme vícekrát, o to je důvod našeho přebývání ZDE lehčí a k přežití…" říká k albu Sylvie Krobová.

Na Sylviině novém albu jsou poprvé kromě autorských textů i tři zhudebněné básně Ivana Blatného. A taktéž poprvé na desce zní více nástrojů hostujících muzikantů: Tomáš Alferi hraje na piano a akordeon, Petr Tichý na kontrabas a dlouholetý spolupracovník Jiří Bilbo Reidinger na piccolo cornet. Deska vznikla na koncertech v Divadle v Prachaticích KIS, které je také spolu s BILBO COMPAGNIE jejím vydavatelem.

Na desce je také krátký bonusový filmeček Míry Janka „Záblesk z natáčení“, díky němuž může posluchač nahlédnout pod tvůrčí pokličku Krobové.

Sylvie Krobová, která je představitelkou emotivního šansonu, má za sebou již dvě úspěšné desky pod křídly Black point music: bezbranný pohled na svět očima umělců Svět podivínů z roku 2008 a dva roky starší křehce potemnělý Stín.

Více na http://www.sylviekrobova.com/


Zdroj: http://www.indies.eu/