Ještě vloni v lednu jsem se těšil, jak si v červnu v Řevnicích na Portě v „Hodině hvězd“ zavzpomínám se Zelenáči, Tomášem Linkou, Věrou Martinovou a dalšími kamarády na průkopníka české country, zpěváka a letitého člena kapely Greenhorns Mirka Hoffmanna, což nám korona nakonec nedopřála a ani jsem se nenadál a zemřel další velikán české country zpěvák, textař a kreslíř Honza Vyčítal!

Honza byl pro mě nejen celoživotní kamarád, ale především člověk, který mě tzv. uvedl do velkého hudebního světa, kdy mi v mých 18letech dal nabídku k legendárním Greenhorns, na místo Tomáše Linky, který tehdy odcházel zpět k Fešákům. Přesto, že jsem v té době měl vlastní doprovodnou kapelu, ve které jsme hráli společně i s mým tatínkem, tak taková nabídka se prostě neodmítá, takže jsem ji pochopitelně s úctou přijal. No a od té chvíle jsem s Honzou odehrál stovky koncertů, procestovali jsme na turné několikrát Ameriku, Kanadu, Austrálii a samozřejmě i celou naši republiku, napsali a nazpívali spoustu písniček, nahráli hromadu desek a hlavně se hodně nasmáli. Tak doufám, že pandemie brzy dovolí a zavzpomínáme na Portě i na něj…!

Aby se nenudili, když nemohou teď na koncert, tak jsem pro své fanoušky připravil lyrics video k písničce „Motorová pila“, která vyšla v roce 2008 na mém CD „Crazy Man“ a také v roce 2015 na „Petr Kocman - Best Of 1995-2015“, takže si všichni mohou zpívat se mnou a až přijdou třeba, doufám už v létě, na nějaký koncert, tak budeme zpívat společně, protože se to z videa hezky naučí ? Tak si můžete zazpívat taky, najdete to na mém YouTube kanálu, nebo na skvělém kanálu „Hraj česky“, kde naleznete mimo jiné i video podobu pořadu Karavana, který uvádí jednou měsíčně na Country rádiu Jirka Vondráček a Denisa Marková a je to bezva pořad s písničkami, které znáte, ale především s těmi, které nikde jinde neuslyšíte. A propos, kdybyste toho neměli dost, tak si na Country rádiu můžete pustit každé pondělí v premiéře od 20:00 do 21:00 můj autorský pořad „Country je všechno, co se mi líbí“, kde pouštím mé oblíbené písničky z vlastního archivu. Takže se dočkáte současné americké country, včetně pravidelných novinek z americké hitparády Billboard, pochopitelně české country i country třeba z 80 a 90let, různých hudebních lahůdek a rarit, ale jak název pořadu napovídá i písniček od interpretů, kteří nejsou primárně country, ale třeba z rocku, popu, jazzu, blues nebo swingu a je to opravdu velmi příjemné slyšet třeba Rolling Stones, Bryana Adamse, Ray Charlese, Lionela Richieho, Tinu Turner, Stinga nebo Eltona Johna zpívat country! ? A kdyby Vám bylo i tohle málo, tak si můžete naladit skvělé internetové rádio Click & Country, které pro Vás hraje 24hodin denně 7dní v týdnu, jako jediné v Čechách, tu opravdovou country music. Ve vysílání, ale i na stránkách každý den naleznete novinky a zprávy ze světa country, pravidelný přehled dění na americké country hitparádě, pozdravy a rozhovory se známými českými i světovými hvězdami country, spoustu rubrik a pravidelných pořadů, zkrátka všechno, co správný country fanoušek potřebuje! ?

Je toho naštěstí ještě spousta, co můžeme dělat a jak trávit příjemně čas, tak se radujte z hudby, ale i z jara, které pomalinku přichází, to ostatní špatné přejde a bude zase dobře a těším se, že se brzy sejdeme na živých koncertech, třeba v Řevnicích na Portě, tam je vždycky dobře ? Good Luck!!!