Tak jsem si uvědomil, že naposledy jsem vám psal snad odněkud ze šňůry, když ještě venku řádily sněhové vánice, teploměr ukazoval nesympatických mínus nevím kolik a museli jsme nosit ty protivný bundy, kabáty, šály, rukavice a všechno, co od nás zima vyžaduje. Zima má jediné štěstí, že mám rád lyžování a zimní panorama na horách, takže jí vše odpouštím. :-)

Taky jsem si uvědomil, jak se všechno rychle překulilo do jara (letos to bylo tak rychlý, že jsem na 1. máje nenašel snad jediný rozkvetlý strom, protože všechny už odkvetly!) a už zase začne letní sezóna, což znamená, že koncerty v divadlech, kulturácích a sportovních halách krásně doplní letní amfiteátry, náměstí, letní kina a podobná radostná místa, kde si vždy nejen divák, ale i my muzikanti užíváme koncerty v jiném rozměru.

Já jsem si pro to vymyslel svůj vlastní název „Open Air 4D“. :-) Vzpomínám si, jak jsem si vloni někde na východním Slovensku užíval plnými doušky úchvatnou scenérii zapadajícího slunce za horizontem a lehkého vlahého vánku právě v momentě, kdy jsem zpíval v písničce Svatební …už zdvihá se vítr a červánků zář… To jsou momenty, které v duši zůstanou navždy, věřte mi…

Letní venkovní koncerty a festivaly jsou bezva, protože se na nich vždycky setkám s kamarády muzikanty, s kterými se celý rok třeba míjíme, nebo si jen zavoláme, takže vždy jsou to setkání velmi milá a mám je prostě rád.

A propos, letos na Portě budu mít také jedno takové setkání, a to dokonce přímo na jevišti! Dostal jsem od Porty pozvání na sobotní večer 24. června a v rámci svého koncertu přivítám svého letitého kamaráda, skvělého slovenského countrymana Allana Mikuška, který vystoupí jako můj host. Těšit se můžete tedy nejen na moje písničky, ale i ty Allanovy, které pochopitelně zazní za doprovodu mé kapely. Už teď se na to těším, protože portovní Lesní divadlo mám obzvlášť rád a připadám si tam vždy jako v útulném pokojíčku. Tak doufám, že se v tom pokojíčku sejdeme společně, těším se na vás… :-)