Robert KřesťanV tomto vydání pořadu Na moll se představí jedna stálice a jeden nováček české akustické scény. Druhá tráva vznikla před 20 lety po odchodu Roberta Křesťana a Luboše Maliny z Poutníků. 

Vyšla z tradičních forem (country, bluegrass) a za dvě dekády existence se propracovala k modernímu zvuku, který na naší scéně nemá obdoby. Druhá tráva letos vydá hned dvě nová alba: jedno s aktuálním repertoárem Roberta Křesťana určené pro domácí trh a druhé s písněmi v angličtině především pro americké publikum. Pouze anglicky zpívá formace Republic Of Two, kterou založil skladatel a hudebník Jiří Burian (syn písničkáře Jana Buriana) spolu s Mikolášem Růžičkou. Burian začínal jako autor elektronické hudby a jako kapelník alternativně rockové skupiny Southpaw a až v Republic of Two se propracoval k akustickému folkovému zvuku.

Pořad tak nabídne hudbu dvou formací, které cestu od tradičního k progresivnímu či od progresivního k tradičnímu absolvovaly každá jiným směrem. Formou reportáže vám Na moll představí Rudolfa Brančovského, brněnského výtvarníka, který se současně věnuje hudbě. Od alternativně rockové skupiny Veselá zubatá přešel k akustickému zvuku s dominantním banjem, se swingovým rytmem a s úmyslně naivními texty ve své aktuální skupině Poletíme? S ní vydal v roce 2010 už druhé album Skupina dobře vypadajících mužů.

Vysílání: 25.5., 00.20 hod., ČT2
Opakování: 29.5., ČT2., 30.5., ČT2