V Malostranské besedě se konal další z pravidelných podzimních potlachů pořádaných Tony Linhartem a jeho skupinou Pacifik. Jak je na potlachu obvyklé, v první polovině se představili hosté, kterými tentokrát byla skupina Scarabeus, známá zejména staršímu obecenstvu.

Kapela zahájila činnost koncem šedesátých let, první úspěch slavila na Portě v roce 1969 v Ústí nad Labem, kde skončila v kategorii Moderní trampská píseň na prvním místě před skupinou Hoboes. Z této Porty pak byla vydána společná živá nahrávka vítězných skupin s písněmi Wabiho a Mikiho Ryvoly. Úspěch skupina zopakovala na Portě v roce 1970 již písněmi z vlastní tvorby. Po úspěšných koncertech na folkových a countryových festivalech, samostatných večerech v Malostranské besedě, spolupráci na seriálu ČT „Vzpoura na lodi Primátor Dittrich“ a několika vydaných gramofonových deskách skupina v roce 1974 ukončila činnost. Téměř po 25 letech v roce 1998 se skupina prakticky ve stejném obsazení objevila znovu na trampské a countryové scéně. A takto se představila i na potlachu v Malostranské besedě, pouze s výměnou na pozici zpěvaček, kdy zakládající členku skupiny Annu Jírovou (dříve Schwugrovou) nahradila Radka Nýdlová. Zazněly jak starší písně z období vzniku skupiny včetně písní bratří Ryvolů a Kapitána Kida, tak novější repertoár. 

Po přestávce pak standardně nastoupila skupina Pacifik, tentokrát bez zpěvačky Marcely Voborské, která byla momentálně mimo Českou republiku. Kytarista a zpěvák skupiny Honza Andělín Frühwirt předvedl i úžasně zazpívané písně Wabiho Ryvoly. Obecenstvo jako vždy na potlachu v Malostranské besedě bylo výborné, večerem vládla příjemná atmosféra. A my se můžeme těšit na další pravidelný potlach.