Koncert ženského tria „A je to“ v hudebním klubu Carpe Diem byl nazvaný narozeninový, protože muzikantky slaví narozeniny v březnu. A bylo to znát. V klubu bylo tak narváno, že si nebylo kam sednout.

Kytaristka Dáša Pařízková si tedy nejen ještě přibarvila vlasy na červeno, aby dostaly tu správnou barvu, jakou má hořící Brandejs, a nalakovala na červeno nehty na rukou, aby se neblýskal jenom lak na kytaře, ale taky roznášela skládací židličky, aby nějak kompenzovala nečekaně velkou návštěvu, za kterou si – jak pravila – ovšem mohli lidi sami... Další kytaristka Hana Nedvědová dostala už před koncertem kytici žlutých růží a sebevědomě prohlásila, že ona se na koncert připravila řádně. Zato zpěvačka s medovým hlasem a perkusistka Hanka Řeháčková měla úvodní zdravou trému, protože měla pocit, že zkoušek bylo málo.

Všechno se ale srovnalo hned úvodní písničkou o vodě v zahradách, a pak už jen stoupala atmosféra jak na podiu, tak v hledišti. Trojčlenná posádka baru měla co dělat, aby stačila roznášet. Brzy se od stolečků ozýval nejen hlasitý potlesk, ale i hlasitá přání, co by chtěli slyšet – prostě narozeniny. A tak netrvalo dlouho a po sérii ženských textů se ozval jeden z již letitých hitů skupiny, začínající proslulým sloganem „Stalo se to loni v létě v Brtníkách, to byla rána!“ opěvující razanci tehdy čerstvých maminek a jejich malých dětí. Asi bych neměl prozrazovat, že z těch tehdejších klučinů jsou dneska už pánové s dvěma křížky dávno za krkem, ale o narozeninách se to snad smí. A zmíněné atmosféře jen prospěla pantomimická vložka dvou kamarádů skupiny, kteří nedostatky ve znalosti textu nahradili fyzickým předváděním slov.

Výjimkou v dramaturgické skladbě písní byla jediná cizí – to když muzikantky spustily „To se budem mít“, která se jim zalíbila v podání skupiny A hosté a muzikanti jim dali svolení, že ji mohou hrát.

Společného zpěvu pak přibývalo, Zlatá rybička už měla slušný sbor a když si A je to nebylo jisto, rozdaly se listy s textem, aby bylo jasno.

Už se blížila půlnoc, když koncert vrcholil, a aby nebylo mýlky, v jaké žijeme době, zazpívaly obě Hanky a Dáša o mobilu, jehož refrén se zpívá jen v souhláskách…

Další koncert už nebude narozeninový, ale aby se to nepletlo, bude v klubu v květnu v pátek třináctého...

Foto: archiv