Letos již podruhé se na malém železničním nádraží v Sudoměři u Mladé Boleslavi bude konat festival trampské a folkové muziky s názvem Trampuráj. V sobotu 14. října zde zahrají čtyři kapely, opět proběhne soutěžní trampské karaoke a rovněž se bude konat příjezd a odjezd historickým motoráčkem, jímž se tentokrát stane vlak řady M 152.

První Trampuráj proběhl letos v květnu, v sobotu 14. října se bude tedy letos konat už podruhé. O hudbu se tentokrát postarají: brněnský Tramp Evergreen Band, znovuobnovené folkové sdružení Sekvoj, písničkář Standa Haláček a středočeští Choroši, kteří na festival přivezou své zbrusu nové debutové CD Poslední vlak.

 

V přestávkách mezi vystoupeními proběhne neformální soutěž diváků ve zpěvu vybraných trampských písní ve stylu karaoke, zde ovšem s živým doprovodem přítomných muzikantů. Po skončení programu bude následovat posezení u ohně a vyhlášení výsledků.

 

Ačkoliv diváci mohou přijet na festival vlastním dopravním prostředkem, pro zájemce

organizátoři připravili příjezd do Sudoměře ve speciálně vypraveném historickém motorovém vlaku M 152, lidově též zvaném (mimo jiné např.) Orchestrion, který bude tentokrát přivážet posluchače až z Turnova, se zastávkami v Mnichově Hradišti, Bakově nad Jizerou a Mladé Boleslavi. Večer vlak diváky odveze zpět. Otužilejší zájemci mohou přespat ve stanech přímo na louce u nádraží, ale je třeba počítat s nižšími nočními teplotami.

 

Zpívaná ve vlaku je samozřejmostí, stejně jako závěrečná sejšn u ohně.

 

Vlak na festival (14. 10. 2023)

Vlak z festivalu (14. 10. 2023)

14:05 Turnov

21:47 Sudoměř u MB

14:28 Mnichovo Hradiště

22:19 Mladá Boleslav, hl. nádraží

14:35 Bakov n. J. město

22:34 Bakov n. J. město

15:17 Mladá Boleslav, hl. nádraží

22:40 Mnichovo Hradiště

15:50 Sudoměř u MB

23:00 Turnov

 

Začátek hudebního programu na nádraží v Sudoměři – 17:00

Předpokládaný závěr festivalu – okolo 21:00

Oheň a vyhlášení výsledků soutěžního karaoke – do odjezdu vlaku či déle

 

Vstupné pro návštěvníky festivalu činí 150 Kč, vstupné společně s jízdenkou do historického vlaku 250 Kč. Pořadatelem festivalu Trampuráj je sdružení UnderFolk, které již druhým rokem představuje v Mladé Boleslavi a okolí folkovou hudbu v co nejpestřejší podobě. Festival proběhne s podporou Nadace Život umělce a Svazu autorů a interpretů, z. s.