Sedmý ročník hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023 a jeho podzimní část je v plném proudu. Za tři týdny v pátek 13. října 2023 od 19:00 hodin Vám tentokrát nabídneme výhradně autorskou tvorbu jak po stránce textové, tak i hudební!

 

 

Pětičlenná jihočeská kapela Obejváci  zahájila svou kariéru na konci roku 2021. A kde jinde, než v obýváku! Ten posloužil i jako prostor pro „domácí-obývákové“ nahrání prvních společných skladeb. Obývák v názvu kapely zůstal, určitě ale není jediným místem, kde můžete kapelu slyšet. Za sebou má kapela několik vystoupení i nahrávání demo singlů. Hudebním mozkem kapely je kytarista Luboš Maškara Barchini, řadu písní složila také zpěvačka Kristýna Barchini. Kapelu doplňuje houslista a mandolinista Jan Pelech, banjista Lukáš Šebesta a na kontrabas Karel Kačer.

 

Písničkář a textař Slávek Maděra o sobě říkáMoje muzika je spíš „neškatulková, ale jak je u nás zvykem, co se hraje na akustické kytary, se zevšeobecňuje na folk. Umě je to spíš ta akustická muzika, i když ani to není přesné, protože používám elektroakustickou kytaru.“  Chceme-li tedy Slávkovo tvorbu upřesnit, pak se jedná o akustickou hudbu bez škatulek a Slávek Maděra je vnímán jako písničkář napříč žánry. Jeho tvorba je vskutku osobitá a silná po textové i hudební stránce.

 

Eliška Kotlínová pochází z Vodňan. Zpívá a hraje na ukulele, kytaru a klavír. V současné době vystupuje s autorskou tvorbou za doprovodu kapely. Hudba a texty, které píše, jsou inspirovány jejím běžným životem. Hudebně se nebrání žádnému žánru, což je v její hudbě znát. Při vystoupeních se na posluchače valí nejen její barvitý a výrazný hlas, ale i pozitivní energie, které má při zpívání na rozdávání. Aktuálně vydala autorské album "O mně", které pokřtí 17. listopadu na koncertě v Písku.

 

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 13. října 2023 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

OBEJVÁCI

bluegrass/new acoustic

SLÁVEK MADĚRA

písničkář napříč žánry

ELIŠKA KOTLÍNOVÁ&KAPELA

barvitý hlas, ukulele, klavír a energie na rozdávání

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 11.9.2023 do 12.10.2023

 

Další předprodej vstupenek od 25.9.2023 do 12.10.2023:

 

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

 

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč

 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou na podzim pokračovat vždy za tři týdny, příště v pátek 3. listopadu 2023 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil 

 

https://archiv.spolektiv.cz/vecery-s

https://www.facebook.com/…ys/

https://www.facebook.com/Spolektiv

 

https://www.facebook.com/events/1504009287092823