Rádi bychom vás informovali o nejbližších jazzových pořadech Radia Proglas. Čeká vás mnoho zajímavých osobností i písní.

 

pondělí 20. února ve 14.30:

Neil Wetzel je profesorem hudby na Moravian College v Bethlehemu v Pennsylvánii. Spolu se svým americkým kolegou Garym Rissmillerem se vydal do Frýdlantu, kde na Letní jazzové dílně vedl dva studentské orchestry – 4 O'Clock a 5 O'Clock Big Band. Druhý z nich, doplněný o několik lektorů (Miroslav Hloucal, Přemysl Tomšíček, Rostislav Fraš, Josef Fečo, František Krtička) natočil po Letní jazzové dílně 2016 ve studiu album, na kterém zní skladby Neila Wetzela, Miroslava Hloucala, Josefa Feča a dalších autorů. CD After Midnight In Frýdlant si představíme v pořadu Třikrát z Proglasu.

 

úterý 21. února v 7.45:

Na českém turné je v těchto dnech kytarista nigerijského původu Femi Temowo, někdejší člen doprovodné kapely zpěvačky Amy Winehouse. Jeho album The Music Is The Feeling si v pořadu Třikrát z Proglasu představíme v den jeho koncertu v brněnské Staré Pekárně.

 

úterý 21. února v 19.15:

Během nedávného českého turné jsme pořídili rozhovor s australskou jazzovou zpěvačkou Ingrid James. Budeme s ní hovořit mimo jiné o psaní textů, o spolupráci s českým kytaristou Liborem Šmoldasem nebo o australské jazzové scéně.

 

středa 22. února ve 14.30:

Královská stockholmská filharmonie s pomocí několika jazzmanů nahrála symfonické úpravy písní dnes už legendární švédské skupiny e.s.t. Skladby předčasně zesnulého Esbjörna Svenssona vyšly v nových úpravách na albu e.s.t. Symphony, které si představíme v pořadu Třikrát z Proglasu.

 

čtvrtek 23. února ve 14.30:

Swingaři a potápky v protektorátní noci je název obsáhlé odborné knihy historika Petra Koury o swingové hudbě v době protektorátu, o jejích kořenech a přesazích včetně například dobové módy. Knihou budeme listovat v pořadu Třikrát z Proglasu a přidáme také tři ukázky protektorátního swingu.

 

pátek 24. února v 19.15:

Hosty pořadu Jak se vám líbí budou zpěvačka Ridina Ahmedová a kontrabasista Petr Tichý. Představí své společné album HLASkontraBAS.

Milan Tesař, Radio Proglas