Rádi bychom vás informovali o nejbližších jazzových pořadech Radia Proglas. Čeká vás mnoho zajímavých osobností i písní.

pátek 25. listopadu v 17.25:

Celá půlhodina vysílání bude patřit společnému albu německého pianisty Michaela Wollného a francouzského akordeonisty Vincenta Peiraniho. CD se jmenuje Tandem a vyšlo na značce ACT.

 

sobota 26. listopadu v 0.05:

Skupina Echoes Of Swing pojala své nové album BIX jako poctu legendárnímu kornetistovi Bixovi Beiderbeckovi. Hrát si z něj budeme v popůlnoční jazzové půlhodině. (Vyšlo na značce ACT.)

 

pondělí 28. listopadu v 7.45:

Další album z produkce vydavatelství ACT si představíme v pondělní ranní rubrice Třikrát z Proglasu. Budeme si hrát z nového alba rakouského pianisty Davida Helbocka a jeho tria, nazvaného Into The Mystic. Trio dále tvoří Raphael Preuschl (basové ukulele) a Reinhold Schmölzer (bicí).

 

úterý 29. listopadu v 19.15:

Hostem pořadu Jak se vám líbí bude Filip Spálený. Hovořit budeme především o jeho skupině Los Quemados, ve které hraje na baskytaru a skládá autorský repertoár (spolu se saxofonistou Jakubem Doležalem). V pořadu ubude řeč také o spolupráci Los Quemados s brazilským zpěvákem a kytaristou Adrianem Trindadem nebo o skupině Jan Spálený Trio, ve které Filip Spálený hraje na tubu a baskytaru.

 

Milan Tesař, Radio Proglas