Písnička 28. týdne na Country rádiu je Budějcím od Aleny "Alishi" Střelečkové 

Hudba a tex: Alena Střelečková

Píseň je součástí 71. dílu pořadu Karavana.

 

CD Holka do deště

Zvuk, hudební režie, mastering: Karel Macálka

Vydavatel: Alena Střelečková 

 

Alishi získala Portu 2024 a zároveň získala cenu Country rádia

 

K vítězství na Portě patří nejen legendární soška architekta Rabocha , ale také spousta kvalitních dárků od Partnerů Porty.

Pozvánka na Portu 2025, Kytara od Františka Furcha, nahrávání singlu ve studiu Helenky Rytířové, dárky od partnerů jako jsou mikrofony, struny, kapodastr, a další potřebné drobnosti pro kytaristy, třeba náramek na trsátko, aby se nikam nezakutálelo, a hlavně několikero pozvání na některé z dvaceti partnerských rádií Porty v celé ČR. Mezi ně patří i Country fontána. https://www.porta-festival.cz/partneri/partnerske-festivaly 

 

Cenou Country rádia bude jistě pozvání na rozhovor do některého z pořadů rádia a nasazení dvou písniček do pořadu Karavana.

 

V roce 2022 získala Alishi také cenu SAI- Svaz autorů a interpretů a zúčastnila se letošního Talentu Country rádia.

 

https://www.alishi.cz/alishi-kdo-jsem/

Jsem písničkářka ve stylu folk/country crossover. Mé občanské jméno je Alena Střelečková.

Kdybyste mi chtěli dát nějakou nálepku, budu ráda, když tomu budete říkat „asi folk“, protože to je něco, z čeho jsem se zrodila. Pocházím totiž z Českých Budějovic, kde byla trampská, folková a country muzika odjakživa doma. JO, a taky bluegrasss-sss-sss. Pak jsou tu ale další žánry, které do své hudby ráda zvu.

Miluji poetiku. Ráda hledám krásná slova, krásné melodie a to vše mezi tím.

Na country se mi líbí hlavně přirozenost a optimismus. Country je zábava, domov. Na blues miluju, že ať děláme, co děláme, stejně jednou všichni skončíme pod drnem, tak proč teď nebýt k sobě upřímní. Trochu vykořeněnost, protipól. Zkusit se trefit slovy. Carpe diem. Na bluegrassu se mi zase líbí zpěvnost, melodika, vokály a taky svižnost, protože, co si budeme povídat, život je krátkej a hezkejch písniček je hodně. Ráda poslouchám i lecjaký bigbít, ať už zahraniční nebo domácí, protože ve mně zkrátka rozehrává úplně jiné struny než vše ostatní.