Písničkou 7. týdne je tentokrát Šumavská Zkratka 

Vojta Kiďák Tomáško

 

Když v roce 1990, vyšlo mé první CD "TOULAVEJ", prohlásil jsem, že už mě nikdo do studia nedostane. Já byl vždycky z těch mikrofonů, blikajících krabiček a z lidí, co tomu rozuměli strašně nervózní.Takže jsem kategoricky prohlásil: Už nikdy více!

No, a najednou jsem seděl ve studiu  u Honzy Friedla ve Vyšším Brodě, na uších sluchátka, před pusou mikrofon a duchu říkám, už ale fakt nikdy Vojtěchu! No, nikdy neříkej nikdy, že?

Jsem vděčný mé ženě, že mě tak dlouho přemlouvala, ať nové písničky natočím, až jsem podlehl. Klobouk dolů za trpělivost, azyl a laskavost Honzovi Friedlovi, který se ve všech těch podivných krabičkách, tlačítkách a světýlkách lehce vyzná. Stejný dík patří Toníkovi Hlaváčovi ze skupiny Nezmaři, za celou režii, kytarovou, aranžérskou a vokální pomoc. Určitě nemohu zapomenout na Pavla Zajíce, Vojtu Zíchu, Vláďu Šámalíka, Pavla Píhu a Jirku Macha. Všichni vynikající jihočeští muzikanti.

A tak se narodil nový, už 11 stříbrný kotouček s 15 ti písničkami a názvem "VŠECHNO JE TAK, JAK MÁ BÝT". A tady je malá ukázka.

Jediné, co bych přál všem písničkám, které jsou na novém projektu je, aby jim posluchači uvěřili. Jsou ze srdce.

Vojta K. Tomáško