Porta24. 5. 2011 odstartoval již počtvrté od roku 2008 pořad na Country rádiu, který představuje hudebníky interprety, nebo skupiny, které mají co říct o Portách minulých, nebo budoucích. Tentokrát si s Mílou  Plochovou  povídala  Zorka Kratochvílová a tak byla pochopitelně řeč nejen o Portě v Řevnicích, ale i o čtyřicátém výročí Schovanek, které se poprvé představily coby dívčí Country skupina v roce 1971.

Naposledy se na ČNF Porty objevily v roce 2005, což bylo v Jihlavském amfiteátru, vedle tehdy znovuzrozených Marsyas. A tehdy vedle nich vystoupil i Vláďa Mišík s Etc, kteří jsou dalším vzácným hostem letošní Porty.

Další pořady Porta na Country rádiu budou moci posluchači tohoto partnerského rádia slýchat další čtyři úterky vždy od 16:00. Do 17:00 hod. a kromě informací o Portě a samotných hostech pořadu, budou mít šanci vyhrát vstupenky na Portu v Řevnicích v některé ze soutěží tohoto pořadu.

Vedle tradičních nahrávek, které jsou v playlistech Country rádia, jistě zazní i nahrávky z některých řevnických Port, které vydalo vydavatelství Akordshop na CD. Letos je připraveno další výběrové live album z řevnického finále Porty 2010, které letos podpořil Projekt partnerství OSA. A opět vedle sebe najdete písničky našich předních interpretů loňské Porty a některé ze soutěžících, jejichž vystoupení zaznamenal přenosový vůz Českého rozhlasu Praha.

Pořad Porta na Country rádiu si můžete znovu pustit na webových stránkách Porty
http://www.porta-festival.cz/

jvz