Roman HorkýTřetím hostem řevnické Porty na Country rádiu bude v úterý 7.6. 2011 Roman Horký.
Po Schovankách a Vladimíru Mišíkovi bude odpovídat nejen na otázky týkající se 45. ročníku Porty, ale jistě se bude hovořit i o koncertech a nahrávkách Romana a o jeho současných hudebních aktivitách.

Ve studiu Country rádia bude určitě i naše kamera a tak si posluchači budou moci udělat i další obrázek, jak to v Country rádiu vypadá a jak se host pod záplavou otázek tváří….
Jen si všimněte, že ve zvuku Country rádia se ozývají zcela reálné zvuky z venku. Jiná rádia mají zavřená okna, klimatizaci, a jakýsi suchý sound. Při vysílání ze studia Country rádia je v live vysílání slyšet ptáky, auta, děti z ulice a speciálně v tomto studiu i zavírání a otvírání oken, když je venku hluk nedměrný…
A ještě jedna zajímavůstka z pořadu Porta na Country rádiu. Kvůli kameře se musí stáhnout žaluzie, protože by v kontra světle by byly obličeje hostů naprosto tmavé. To ovšem znamená ještě větší teplo ve studiu…
Kamera MM-studia natáčí často nejen rozhovory hostů, ale také někdy i zpívání interpreta k některé z písniček, která se vysílá.  Tímto způsobem vzniklo i několik miniklipů (Věra Martinová, Wabi Daněk, Petr Kocman, Vojta Kiďák Tomáško, P. Žalman Lohonka...) Tento fórek, že v rádiu vznikne klip na písničku, odstartovala poprvé Ilona Leichtová z Blue Gate. Hrála se její písnička a tak jsme ji vybídli, aby zpívala. Bez problému playback zvládla, což není vždy jednoduché a tak vznikl první country-rádio-klip. Je to jedna z mála situací, kdy zpěváci country, folk a trampové zpívají na playback. Samozřejmě i klip se dá natočit live, ale to už není ani tak klip, jako spíš  live záznam.  Ale když se to pak zpracuje, jako to děláme s videonahrávkami z Porty v Řevnicích, nebo tady v Country rádiu, můžeme to za klip považovat.
A tak se těšte, jestli Roman Horký přidá k rozhovoru i písničku na playback:-)) Vznikne tak další miniklip Porty…
jvz