Tentokrát pro vás máme něco zdravého a plného vitamínu C. Potřebujeme obyčejnou hlávku zelí a pár přísad a vytvoříme skvělý zelný salát.

Ingredience:

1 malá hlávka bílého zelí

1 cibule (nebo 4 jarní cibulky)

4 polévkové lžíce olivového oleje

2 lžičky soli

1 lžička mletého pepře

3 velká šťavnatá jablka

1 citron

půl balíčku rozinek

1 malá sklenice majolky

 

Postup:

  • Rozinky dám do hrnečku a zaliju je horkou vodou, aby nabobtnaly.
  • Z hlávky zelí otrhám vrchní zvadlé listy a rozříznu ji na čtvrtiny. Čtvrtky zelí strouhám struhadlem na okurky nebo krájím na nudličky. Odkládám do velké mísy.
  • Cibuli nakrájím na proužky (jarní na kolečka) a přidám do mísy s nastrouhaným zelím. Zakápnu olivovým olejem, osolím, opepřím a promíchám.
  • Jablka oloupu škrabkou na brambory a nastrouhám (stejně jako zelí) přímo do mísy. Hned zakápnu citronovou šťávou, aby nezhnědla.
  • Rozinky scedím a vmíchám do salátu. Mísu něčím přikryju a dám do ledničky (nejlépe do druhého dne).
  • Před podáváním promíchám salát s majonézou.

Dobrou chuť!