Dnes si uvaříme něco jednoduchého, co nám dodá energii v těchto chladných podzimních dnech. Stačí nám k tomu fazole a klobása. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.
Ingredience:
1 papriková klobása (asi 60 g)
4 stroužky česneku
1 konzerva fazolí v tomatové šťávě (nebo fazole uvařené doměkka)
1 lžička majoránky
1 malý rajský protlak
Postup:
Klobásu nakrájím na kolečka, nasypu do kastrolu a na mírném ohni opékám, až pustí tuk. Přidám drobně nakrájený (nebo prolisovaný) česnek, promíchám a hned vsypu celý obsah konzervy s fazolemi (nebo uvařené fazole).
Poté fazole přisolím podle chuti, posypu majoránkou a přidám rajský protlak. Vše promíchám a tři minuty prohřívám na mírném ohni.
Podávám s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!