Představujeme soutěžící s číslem 9, kterým je kapela Zkusmeto.

 

V SMS soutěži pro ni můžete hlasovat prostřednictví zprávy ve tvaru FOLK 9 na tel. číslo 900 11 03

Připojujeme krátký rozhovor, ve kterém se Vám Zkusmeto představí: 

 

Odkud jste?

Z Kuřimi

Jak jste se dozvěděli o Portě a možnosti se přihlásit se na 2022?

Začínali jsme hrát na dětských hudebních soutěžích jako je Brána, Folkytonk, Olešnický kvítek nebo Dětská porta, kde se nám dařilo sklízet úspěchy, a proto jsme se rozhodli zkusit pokračovat i v dospělých soutěžích jako je Porta nebo pražské Notování. Ačkoliv soutěže pro nás nejsou dominantou, přinášejí nám nepřeberné množství zkušeností a přátel ve folkových kruzích, kterých si moc vážíme. 
  

Máte nějaký hudební vzor?

Hudebních vzorů máme spoustu od jazzu po rock, ale pokud bychom měli říct alespoň pár jmen z folkových skupin, na společných cestách na koncerty rádi posloucháme například Žambochy, Epydemyi, Jananas, Marien nebo nám blízkou kapelu Přístav. 


Kde hrajete?

Všude, kde nás pozvou, ale občas se objevíme i tam, kde nás vůbec nezvali. Zkoušíme to, co lidi vydrží, takže občas vyrazíme i do ulic, ale jinak hráváme na akcích po celé republice. Na léto nás čeká mnoho folkových festivalů. Rádi bychom Vás pozvali například na Prázdniny v Telči na kterých se objevíme 12.8. nebo den potom na Janouškovo Ústí 13.8., ale na podrobný seznam koncertů se můžete podívat na našich webových stránkách, kde najdete všechny plánované akce. 

Je hudba vaším zaměstnáním, nebo jen koníčkem?

Hudba je pro nás radost, kterou děláme jako koníček. 

A jaké je pak vaše zaměstnání?

Jsme studentská kapela, která se skládá ze čtyř holek, všech studujících na pedagogických školách a jednoho bubeníka, který miluje sbírání kamenů. Mimo hudbu působíme v různých zaměstnání jako je například výuka hry na nástroje, vedení dětských kroužků, práce v redakci nebo v sociálních službách a náš zmiňovaný bubeník se pomalu a jistě stává zvukařem.  

 

Tereza Homolová