Štafeta partnerských festivalů Porty 2024 úspěšně odstartovala a naši čtenáři i posluchači kvalitní hudby si mohli užít živé a velmi zajímavé koncerty již na dvou festivalech. Prvním z nich byl Ve stínu vodárenské věže (Nymburk) který neochromilo hodinové krupobití a druhým Vyšehraní (Praha), kam se vloupali lapkové a zcizili aparaturu za půl milionu korun, zničili a vykradli nové auto a odcizili notebooky i osobní věci. Nyní 1. 6. 2024 následuje od 10:00 hod. oblíbená Country fontána Praha – Ostrov Štvanice.

Country fontány se liší často nejen těmi, kdo tam vystoupí, ale i prostředím, ve kterém proběhnou. Trochu jiné to bude na pražské Štvanici, v Plzni, na Ranči Šidlovák v areálu býv. areálu pivovaru Řečkovice nebo v Ostravě v areálu Slezkoostravského hradu. Přesto to, co všechny spojuje je pohoda, výborná atmosféra, přátelství a skvělá hudba. O to více jistě nejen mně, jako věrnému posluchači Country Rádia, nemohla uniknout smutná zpráva o tom, že letošní ročník Country fontány poznamenalo vloupání do objektu, kde byly mj. připraveny lístky na jeden z festivalů. Podle pořadatele jsou všechny tyto odcizené vstupenky neplatné. Na www.countryradio.cz/akce/country-fontana-2024-297.html/ se dozvíte nejen ceny, ale způsoby, jakým lze platné vstupenky zakoupit.

Také letos čekají bohaté koncerty skvělých muzikantů i hudebních seskupení. Stejně jako v minulých ročnících pořádá rozhlasová stanice Country Rádio své oblíbené festivaly Country fontány (CF) hned v několika městech. První letošní CF byl na pražské Štvanici v sobotu 1. června od 10ti hodin. Stejně jako v předchozích ročnících zahájil vždy hudební přehlídku vítěz soutěže Talent Country rádia. Letošní ročník Country fontány však bude v mnohém jedinečný. Posluchači pohodového rádia budou moci vidět a slyšet na živo skvělé hudebníky, hudební tělesa, ale také skvělé moderátory. Navíc zde budou mít jedinečnou šanci si zakoupit unikátní 2CD s 33ti oblíbenými písněmi a originálním bookletem. Právě na výběru písní se pomocí SMS podíleli sami posluchači.

V Praze se mohli návštěvníci Country fontány 2024 těšit na Jitku Vrbovou, Jardu Samsona Lenka, Honzu Vančuru, Mirka Palečka, Taxmeny, Jiřího Vondráčka a Petra Kocmana s Vokobere, Pozdní sběr, Folk Team a Vojtu Nedvěda, Napořád, Rosťu Fišera a Michala Tučného Revival Plzeň,

O týden později, v sobotu 8. června 2024, tentokrát však od 13ti h přivítá Plzeň Vojtu Nedvěda, Rosťu Fišera a Michala Tučnýho Revival Plzeň, Pozdní sběr, Rangers s Miroslavem Řihoškem, Radimce & Old Horses nebo Madalen.

V sobotu 15. června 2024 pak od 14ti h v areálu bývalého brněnského pivovaru Řečkovice vystoupí Vojta Nedvěd, Rosťa Fišer a Michal Tučný Revival Plzeň, Pozdní sběr, Rangers (Miroslav Řihošek), Radimec & Old Horses a Madalen.

V Ostravě v sobotu 22. června 2024 od 12ti h v areálu Slezskoostravského hradu zahrají Honza Vančura, Pozdní sběr, Mirek Paleček, Folk Team, Iva Hajnová, Taxmeni, Rosťa Fišer a Michal Tučný Revival Plzeň, Napořád a Vojta Nedvěd. Právě zde navíc vystoupí i vítěz oblastního kola Porty, který postoupí do Finále Porty v Řevnicích 28.-30.6.24.

 

Přeji všem klidný a pohodový den i nezapomenutelné zážitky na festivalech zapojených do Štafety partnerských festivalů Porty 2024!

Stopař ePortýru Roman Roček