Před Vánoci mají napilno všichni muzikanti, protože chystají pro své posluchače a fanoušky mnoho koncertů. To se týká i Nezmarů, kteří na letošním festivalu dostali Zlatou Portu. Pavla Zajíce jsme se zeptali, jak se teď Nezmaři mají a co právě dělají.

Máte za sebou léto plné koncertů a nejrůznějších akcí včetně Porty :-). Dá se říct, na co nejraději vzpomínáte? Nebo která akce se vám obzvlášť líbí?

Je těžké vyzdvihovat jednotlivé letní koncerty nebo festivaly, na každém je něco pěkného. Každý má svoje, ať jsou to Prázdniny v Telči, Okolo Třeboně nebo Folkaliště, každý má svoje specifické prostředí a koneckonců i specifické posluchače. Samozřejmě budeme rádi vzpomínat na letošní Portu, kde jsme byli za nehynoucí zásluhy naší, téměř čtyřicetileté existence, vyznamenáni Zlatou Portou, kterýžto akt byl sympaticky neformální :-). 

A jak se máte nyní v těchto chladných dnech, co děláte?

V současné době se připravujeme na celou řadu adventních koncertů, ať už samostatných, nebo s Jihočeskou komorní filharmonií, i s muzikanty ze Symfonického orchestru Českého Rozhlasu.

To je dobrá zpráva, že chystáte předvánoční koncerty. Kde vás mohou fanoušci slyšet a vidět?

To souvisí i s otázkou, kdy a kde tyto koncerty proběhnou, vzhledem k tomu, že právě čtete elektronické médium, překlikněte si na webovou stránku www.nezmari.cz a tam se potřebné informace promptně dozvíte. A abych zamezil rozličným informačním šumům, dobrá zpráva je, že se Šárka rychle uzdravuje, takže na vánočních koncertech už zase budeme v plném počtu.

Jak prožíváte vánoční svátky? Co byste popřáli čtenářům?

Vánoční svátky prožíváme v kruzích rodinných, po prosincovém koncertním náporu si rádi odpočineme, abychom se mohli zase na sebe těšit. A těšit se samozřejmě budeme i na naše věrné posluchače a příznivce a touto cestou jim tedy přejeme zdraví, štěstí a spokojenost v jejich osobních i nákladních životech a navíc i naplnění pocitu spravedlnosti, který se zásluhou našich volených zástupců začíná poněkud vytrácet.

S přáním příjemně a smysluplně prožitých Vánoc Pavel Zajíc, Nezmaři

Tak ať se koncerty vydaří!