Stálicí naší folkové a country scény je bezesporu Věra Martinová, která bývá také pravidelným hostem festivalu Porta. Nyní vás všechny zve na své vánoční koncerty.

Paní Martinová, jak se máte? Vím, že jste byla nemocná, teď už se cítíte lépe?
Letošní léto jsem opravdu strávila částečně v nemocnici se zápalem plic, což byl následek oslabené imunity. Musím už si prostě uvědomit, že toho nemůžu stíhat tolik jako ve dvaceti. Tělíčko řeklo dost a já to budu respektovat. Proto jsem si po konzultaci s lékaři naordinovala dlouhou rekonvalescenci. Ale teď už se cítím relativně dobře a pomalu jedu zatím na startovací teplotu… Začali jsme opět zkoušet s kapelou na vánoční koncerty.

Fanouškům je po Vás určitě smutno, kdy se mohou těšit na nějaký koncert?
Výše zmiňované vánoční koncerty odstartují 26. listopadu v Jihlavě, je jich celkem dvanáct a všechny najdete na mých stránkách nebo na facebooku. Končíme 20. prosince ve Fulneku.

Připravujete letos kromě koncertů i něco jiného?
Já myslím, že koncerty stačí. Do konce roku by se toho snad ani o moc víc stihnout nedalo…

Už několikrát jste zpívala na Portě v Řevnicích. Jak se Vám tam líbí?
Lesní divadlo v Řevnicích je krásné místo a doufám, že tam Porta po mnoha stěhováních konečně důstojně a pevně zakotvila. I situačně jsou Řevnice v podstatě v centru republiky, což je jistě taky určitá výhoda a pro mne je to navíc úplně za rohem. Jsem tam za čtvrt hodinky…

Na Portě jste představila také svou novou kapelu. Můžete ji představit i našim čtenářům?
Dlouho jsem se rozhodovala, jestli postavit kapelu z osvědčených bardů, nebo sáhnout po nových muzikantských tvářích. Nakonec jsem se rozhodla pro mladé muzikanty, protože jsou ještě neopotřebovaní, plní elánu, ale taky zdravého, a to slovo bych podtrhla, sebevědomí. Je mi s nimi moc dobře a vrací mi pocit mládí. Tak konkrétně: Bára Šustková - housle, flétna, vokál; Adrian Ševeček - bicí; Milan Janeček – baskytara; Kuba Juránek - elektrická a akustická kytara, vokál.

Budete vystupovat i na jubilejní Portě příští rok?
Pokud budu pozvána, tak samozřejmě ráda.

Děkujeme za rozhovor, ať se Vám daří!