Žánrové ceny Anděl 2016 mají své majitele. V kategorii Folk & Country si sošku odnesla Martina Trchová & Trio (Holobyt). Žánrové ceny, které tradičně předcházejí Cenám Anděl, byly předány v pražském Lucerna Music Baru. Večer moderoval zpěvák a skladatel Honza Křížek.

A jak dopadly další kategorie? V alternativní hudbě uspěl Martin Evžen Kyšperský s albem Vlakem, v elektronické hudbě proměnil nominaci hudební producent Ondřej Holý vystupující pod jménem dné, v Hard & Heavy zvítězila skupina Master's Hammer (Formulae).

Kategorie Hip hop má svého vítěze ve skupině Pio Squad (Stromy v bouři), v Jazz & Blues se radoval kytarista a skladatel David Dorůžka, jehož nahrávku Autumn Tales označila nedávno stanice Český rozhlas (ČRo) v anketě s názvem Česká jazzová sklizeň za nejlepší jazzovou nahrávku uplynulého roku. Z okruhu punk a hard core získala nejvíce hlasů kapela Ucházím (Fragmenty vášní). Z nominace ve stylech ska a reggae vyšli vítězně The Chancers (Trigger Warning) a kategorii World music opanoval Jiří Slavík (Mateřština).

Zdroj: ČTK