Zpěvačka Marta Kubišová převzala ve středu 5. dubna zlatou desku za úspěšný prodej svého posledního alba SOUL, které vyšlo před šesti měsíci u vydavatelství Supraphon. Ocenění obdržel také klavírista, aranžér, kapelník a producent alba SOUL Petr Malásek.

Ten se však z pracovních důvodů nemohl slavnostního odpoledne zúčastnit. Zastoupila ho manželka, herečka Dana Morávková, jež přečetla jeho dopis s osobním vyznáním Martě Kubišové: 

Milá Martičko,

když jsem v roce 1993 dostal nabídku sestavit Ti kapelu a nahrát s ní CD Songy a nálady, nejen že jsem si toho velice považoval, ale pamatuji si to ještě z jiného důvodu: tenkrát v nahrávacím studiu jsem začal kouřit. Kouření jsem se sice za pár let zbavil, ale po nějakém čase mi přišla nabídka, abych zaskočil za nemocného Rudlu Rokla jako doprovod v Tvém recitálu. Pamatuji si to přesně, protože v den premiéry se mi narodil syn! Jako Tvůj “pianista” jsem zůstal, odehráli jsme spolu stovky představení a koncertů, občas jsem Ti napsal nějakou písničku a stala ses mi velice blízkým člověkem, nejen, jako charizmatická zpěvačka, ale hlavně jako dáma, která svým výčtem kladných vlastností jako by ani nebyla z tohoto dnešního světa. Zažili jsme toho spolu opravdu hodně… Divadelní premiéry, koncerty malé i velké, hráli jsme na plných náměstích, letních festivalech, někdy pro sto, někdy pro desetitisíce posluchačů. A když jsi - zhruba před třemi lety - přišla s nápadem, že by sis přeci jen “střihla” ještě jedno CD, navíc z hudebního těsta, které je mi velice blízké, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost!

Všem milým spolupracovníkům a kolegům, kteří se se mnou na CD podíleli, jsem už mnohokrát poděkoval osobně, chci tedy - alespoň takto zprostředkovaně - poděkovat Tobě. Nejen za Tvůj neopakovatelný výkon, ale hlavně za to, jaký jsi člověk. Svou pokorou ke světu, pozitivním přístupem, pevnými zásadami a věčně dobrou náladou jsi mi nekonečným příkladem, jak se dá s životem docela úspěšně… žít. 

Myslím na vás všechny z cesty do Trnavy, mám z dnešní Zlaté desky neskutečnou radost, a pokud se Ti podaří proměnit i nominaci na zpěvačku roku v letošních Cenách Anděl, bude to skvělé. Ale pokud ne, vůbec mi to nevadí. V mém srdci totiž tou “zpěvačkou” už dávno jsi. Jen přemýšlím, čím tuto událost zpečetím i já… asi si pořídím psa!

Martičko, gratuluju!!! A děkuju!!!

Tvůj Petr

Zdroj: Supraphon