Švédova trojkaZ oblastního kola Vysočina k nám přijela skupina Švédova trojka. Přečtěte si, jak se nám kapela představila

Švédova trojka - skupina z Moravského Krumlova. Jedná se o trio rodinných muzikantů soustředěných kolem Bořivoje Švédy, které volně navazuje na skupinu Tah, účinkující na hudební scéně na přelomu tisíciletí. Repertoár tvoří výhradně autorská tvorba, která pochází z dílny Bořivoj Švéda a Roman Diviš.

 

Soubor tvoří Bořivoj Švéda, Jitka Švédová a Jana Švédová. Jejich první oficiální vystoupení se odehrálo v listopadu 2008 na klubovém večeru v jejich rodném městě a od té doby sehráli již řadu koncertů. Měli tu čest zahrát hodinový živý koncert v Českém rozhlase Olomouc, který proběhl začátkem roku 2011. Prostor dostali i v Rádiu Proglas a Country rádiu. Švédovu trojku můžete vidět a slyšet na recitálech, klubových večerech, vernisážích a festiválcích. Jejich silnou stránkou je akustická produkce. Soutěží neradi, ale již měli možnost vystoupit na Portě 2010 (postup do finále) a na 36. Ročníku Mohelnického dostavníku se umístili na druhém místě, stejně tak i ve finále Moravského vrabce. V roce 2011 okusili atmosféru Zahrady. V roce 2012 přichází jejich „hvězdná“ chvíle, stali se vítězi Porty!

Kapela navíc účinkuje v divadelním spolku Bezgest, s kterým v roce 2011 postoupila do národního finále divadelních inscenací pro děti Popelka Rakovník, a to s autorskou pohádkou Bořivoje Švédy O rytíři Bojanovi, ve které měla na starosti hudební složku. Švédova trojka se snaží hrát pohodové písničky, ve kterých nechybí nadhled, humor a které by měly vyvolávat úsměv na tváři. Motto kapely zní: „Hudba hrou“.

Kontakt: www.svedovatrojka.blog.cz

Členové kapely:
Bořivoj Švéda - zpěv, kytara, kazzo
Jitka Švédová - zpěv, kontrabas
Jana Švédová - zpěv, tahací harmonika, perkuse