Polemic Polemic představují nový videoklip s názvem Dáma - první z alba HEY! BA-BA-RE-BOP, který je hned z několika důvodů jedinečný.

Najveselejšímu a nejznámějšímu slovenskému SKA seskupení se podařil pořádný husarský kousek. Svůj nejnovější videoklip k singlu Dáma sehrál Polemic zamaskovaný k nepoznání jako krátké představení na divadelních prknech. Celé natáčení si navíc vzal pod svá křídla slovenský filmař Marek Mackovič ze studia Filmpark, u kterého je natáčení hudebních videoklipů spíše raritou než pravidlem.

Svým fanouškům se tak Polemic
postarali hned o několik překvapení najednou. Komediální zážitek par excellence slibuje obsazení. Partička ve složení Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Robo Jakab a Marián Miezga. Herci si střihli roli barové kapely, Polemic, zestárlí o desítky let se pustili do tance se záhadnou krásnou dámou v podání tanečnice Ediny Slivkové.

Dle tvůrce, režiséra Marka Mackoviče, si protagonisté vyměnili úlohy - "herci muzikantovali a muzikanti hercovali".

Co na netradiční "divadelní představení" říkají herci, kteří si na okamžik vyzkoušeli roli muzikantů? "Během natáčení panovala vysoce pozitivní, tvůrčí atmosféra, takže mně se dělalo super!" Pochvaluje si jménem Partičkářů Robo Jakab a kolega Juraj Kemka ho doplňuje: "S Polemic je přece radost pracovat. Při natáčení Dámy jsme si jen potvrdili, že stejné krevní skupiny to k sobě prostě přitahuje. Kluci z Polemic jsou již našima klukama"

Originální námět, díky kterému na jeden den Polemic zestárli na důchodce, vymysleli ve spolupráci s režisérem Markem Mackovičem. "Dali jsme všichni hlavy dohromady, setkali jsme se dvakrát na minerálce, a navzdory čisté hlavě jsme plácali nesmysly. Co jsem si z toho zapamatoval, jsem zkusil dostat do klipu. No a, nezapamatujte si sexy dámu v baru plném důchodců, kde jim do tance hraje směšná kapela," popisuje režisér společný brainstorming.

Videoklip Dáma můžete vidět zde:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E0eWMuxspD0#

Zdroj: Sony