ilustračníV pátek 13.7.t.r. náhle zemřel zakládající člen skupiny Jablkoň,Ingo Bellmann. Je autorem nebo spoluautorem velké částiJablkoňského repertoáru a významně ovlivnil specifický sound ahudební směr, který skupinu proslavil.

I když v kapele už 15 letpřímo nehrál, stále to byl výborný kytarista a hlavně skladatel. Jeho svérázné muzikanství se projevuje na všech albech, které kdyskupina Jablkoň natočila. Několik jeho skladeb se objeví i nanovém CD, které se teprve připravuje k vydání. Další hodiny jehonahrávek nejrůznějších nápadů, motivů a improvizací teprve čekajína zpracování.

Ingo Bellmann pocházel ze starého rodu, jehož jméno nosili iznáme osobnosti, např. švédský básník, pražský zvonař, či mecenášvýtvarného umění. Narodil se roku 1949 v Praze, kde vystudovalČVUT (s titulem Ing.), ale i kytaru u profesora Milana Tesaře.Většinu svého života pak dělil mezi obchod (v současnosti bylobchodním ředitelem Syntea software group) a hudbu. Vždy bylzvyklý dělat všechno s plným nasazením, na nejvyšší obrátky. Tak, aby toho dokázal stihnout co nejvíce. To bohužel platilo jen donešťastného dne "pátku třináctého ". K  bohatě naplněnému životuIngo Bellmanna neodmyslitelně patřil i sport, a právě přisportování se jeho srdce i život definitivně zastavili.

Michal Němec