Ivan MládekVelká podpisová akce na Portě v Řevnicích!
Ivan Mládek sdělil nejmenovanému týdeníku Šíp, že by neměl nic proti kandidatuře na prezidenta České republiky. „Až budu zvolen, chci svoji  funkci vykonávat  zodpovědně a poctivě, ale s Banjo Bandem budu jezdit po koncertech dál,“ řekl Ivan a dodal: „Po dobu funkčního období nebudu na pódiu používat neslušné výrazy.“

Příznivci folk a country hudby jsou z rozhodnutí Ivana nadšeni a chystají podpisové akce. Největší se uskuteční na Portě v Řevnicích, v termínech konání Porty tedy 29.6.-1.7. 20125, kde mají pořadatelé již připraveny velké archy, na které se  při vstupu do areálu budou podepisovat návštěvníci festivalu, aby pro  Ivana získali potřebné množství podpisů.

Vzhledem k tomu, že minulé ročníky někteří posluchači postávali u Lesního divadla za plotem, aby nemuseli platit, a letos je předpoklad, že se na mnohé nedostanou vstupenky, budou okolo Lesního divadla mezi stromy obcházet asistentky s podpisovými archy.

Porta jedná i s vedením města, že by podpisové archy byly k dispozici nejen v Řevnicích na městském úřadě, ale jako štafeta by se přemisťovaly na další městské úřady v okolí Řevnic a Dobřichovic, kde Ivan bydlí. Proto byl vymyšlen systém spirálovitého šíření archů, které budou mít na starosti místní členové Klubu Jízdních kol. Je tedy jasné, že budou muset vzniknout i kontrolní stanice, aby archy nerozváželi občané svými auty, protože akce je spojena i s projektem ochrany životního prostředí, nazvaným Zachraňte Brdy.

Vzhledem k tomu, že Ivan Mládek vystoupí Lesním divadle vůbec poprvé a bude to v sobotu 30. 6., dohodlo se vedení Porty, že Ivan dostane několik minut z programu Porty navíc, aby mohl pozdravit své příznivce a přednést svůj první politický projev. Příště to bude již z Hradu, kde se předpokládá, že dosavadní zastaralé a nelahodné fanfáry budou nahrazeny písničkou Jožin z Bažin. Na nahrávku bude vypsán konkurz, kterého se mohou zúčastnit hudební tělesa z České republiky zpívající a hrající česky. Výsledky bude posuzovat kapela Banjo Band a zástupci některého notářství. Škoda, že se toho nedožil Ivan Pešák.

Tak Ivanovi držíme palce  a České republice přejeme konečně zase hodného prezidenta.
Vše k lepšímu v ČR může tedy strhnout lavina, která startuje 29.6. 2012 v 19:00 hod  v řevnickém Lesním divadle. Podpisy na podporu prezidenta Ivana Mládka je možné posílat na adresu Kulturního střediska v Řevnicích. 

Info o dopravních spojích do Řevnic najdete na webu Porty:  www.porta-festival.cz

Rozhovor s kandidátem na budoucího prezidenta Ivanem Mládkem připravujeme pro internetové noviny www.eportyr.cz

Zdroj: Agentura Důvěra

Zdroj foto: Supraphon