Lada Šimíčková & Ivo CicvárekNedávno natočila dvojice Lada Šimíčková (texty a zpěv) s Ivo Cicvárkem album Hotel v tiché ulici. Své písničky prezentují společně na pódiu již delší dobu, ale vždy pouze jako duo.

Lada Šimíčková

Básnířka a textařka. Své texty píše už řadu let, na veřejnost se poprvé začaly dostávat po roce 2004, kdy se Lada stala členkou volného sdružení Textová dílna Slávka Janouška. Její texty se tak velmi brzy dostaly do hledáčku kolegů muzikantů a muzikantek a začaly se objevovat například na deskách Lucie Redlové (První, poslední, 2009 a Křižovatka, 2012), na debutovém albu skupiny Zhasni (Je to tak nutný, 2009) či na desce Petra Bende (Trojka, 2011); několik jich zhudebnil také Slávek Janoušek.

Od roku 2007 Lada hudebně spolupracuje s písničkářem Ivo Cicvárkem, který se díky přátelství vzniklém taktéž v rámci Textové dílny, stal jejím dvorním zhudebňovatelem - tvoří spolu písničkářskou dvojici, pro kterou jsou charakteristické jemné akusticko-elektronické písně založené na Ladiných textech a civilním pěveckém projevu. Jejich tvorba se zprvu objevila na dětských kompilačních albech Bongo Bonboniéra (2010) a Bongo Bombarďák (2011). V roce 2012 vydávají svou první společnou desku s názvem Hotel v tiché ulici.

Ivo Cicvárek

Písničkář a hudební skladatel. Renomé si zpočátku vytvořil na folkových festivalech, první výraznější ocenění – autorskou Portu – získal už v roce 1996. S formací OKO dvě sólové desky na pomezí písňové alternativy: Vidět víc (2000) a V letadle (2002). Společně s písničkářskými přáteli Žofií Kabelkovou a Marcelem Křížem natočil v roce 2005 výrazné album Panoptikum. Řadu textů a zhudebnění věnoval také jiným zpěvákům a kapelám – je dvorním autorem vokální skupiny Mošny, jeho texty zpívá Petr Bende, Žofie Kabelková či Věra Martinová.

Při zhudebňování Ladiných textů se snaží hledat vnitřní melodie, které se skrývají už v samotných slovech. Ačkoliv jeho vlastní písničkářská tvorba bývá občas hlučná, věří, že ticho je základním výrazovým prostředkem hudby.

Foto: Marek Kamínek

Zdroj: http://www.indies.eu/