Spirituál KvintetSpirituál Kvintet p?evezme od vydavatelství Supraphon diamantovou a zlatou desku v den životního jubilea svého zakladatele a kapelníka Ji?ího Tichoty!

Ve středu 18. dubna 2012, na koncertě v pražském Kostele sv. Šimona a Judy si Spirituál kvintet připomene svoji padesátiletou spolupráci s vydavatelstvím Supraphon.  Ve stejný den budou také zpřístupněny všechny nahrávky Spirituál kvintetu z archivu Supraphonu v online obchodě SUPRAPHONline.cz

Zakladatel a umělecký vedoucí skupiny Spirituál kvintet Jiří Tichota oslaví na tomto koncertě své pětasedmdesátiny. Koncert Spirituál kvintetu, který letos působí na hudební scéně již dvaapadesát let, bude ozdoben Zlatou deskou za 4CD  kompilaci Sto nejkrásnějších písní (+1) vydanou Supraphonem.

Jubilejní Diamantovou deskou za 1.150.650 prodaných zvukových nosičů pod hlavičkou společností Supraphon, Panton a Bonton Music. Nahrávky značek Panton a Bonton Music v současnosti patří Supraphonu.

Spirituál kvintet svoji první nahrávku pro Supraphon uskutečnil v roce 1962. Byla to americká lidová písnička Who´s Gonna Shoe, která vyšla na EP desce.

Zdroj, foto: Supraphon.cz

Spirituál KvintetSpirituál Kvintet