Novými písněmi shromážděnými na albu Otázky se písničkářka a multiinstrumentalistka Lucie Redlová rozhodla rázně vypořádat s krizí středního věku.

Spolu se svými doprovodnými hráči, baskytaristou Ivanem Trpíkem, bubeníkem Milanem Kratochvílem a hostujícím pianistou Pavlem Sotoniakem natočila tři skladby o vztazích partnerských a především rodinných, o nejistotě i odpuštění.

„Před čtyřicítkou taková témata přijdou, ať chcete, nebo ne. Dokud si člověk některé věci nevyřeší v sobě, nikam se neposune. Věci, které se staly v dětství, se již změnit nedají, ale je důležité se s nimi vyrovnat a odpustit (si) je. A tak se učím také odpouštět, i když zatím ´po troškách´, jak zpívám v písni Vzpomínej zlehka. I proto jsem za den vydání zvolila datum 22. února, tedy Den sesterství. Album bych chtěla věnovat svým čtyřem sourozencům a potažmo celé rodině,“ říká Redlová.

Album Otázky obsahuje stejnojmennou píseň Otázky, Až uzamkneme nebe a Vzpomínej zlehka, s texty Iva Cicvárka, Švanci a Radky Rubiliny. Produkoval a míchalho Tomáš Neuwerth ve studiu Animan, jenž na album také dohrál další nástroje a nazpíval sbory.

„Byl to právě Ivův text Otázky, který předznamenal celý koncept tohoto minialba. Velmi ve mně zarezonoval, ze začátku mě konec té písně na koncertech vyloženě odbourával. Myslím, že každý, nejen ten, jehož rodiče se rozvedli, když mu byly nějaké dva roky, se může ptát: Kde je ta láska, z níž jsem se narodil?” dodává Redlová.

Poslechněte si píseň Otázky:

{vembed Y=OOxKOPde4YI}

Zdroj: Indies Scope