Martina Fišerová, zpěvačka, kytaristka a písničkářka s jazzovým backgroundem pokřtila 1. července 2015 v pražském Jazz Docku svou první výlučně autorskou desku s názvem SHIFT.

Album SHIFT Martiny Fišerové vznikalo v průběhu let 2012 až 2015 v nahrávacích studiích v Praze, Košicích, New Jersey a Brooklynu. Obsahuje jedenáct čistě autorských skladeb a na nahrávání alba s Martinou spolupracovali mj. Brian Charette (klavír, hammond B3), Dano Šoltis (bicí) nebo Tomáš Baroš (kontrabas). Zpěv, kytary a některé netradiční nástroje nahrála Martina sama, stejně jako je autorkou aranžmá všech jedenácti skladeb a (ve spolupráci s Petrem Hanzlíkem) i producentkou alba.“Tahle deska se od mé první, jazzové, liší tím, že je čistě autorská, a vypovídá o mně mnohem víc po lidské i hudební stránce”. Album vychází 1. 7. 2015 a k dispozici bude v Reprezentační prodejně Českého rozhlasu. “Desku jsme začali spontánně nahrávat na společném turné na podzim 2012 s Brianem Charettem a Danem Šoltisem. Byla jsem absolutně nadšená, že mám možnost hrát s tak fenomenálními muzikanty.

K dispozici jsme měli jen základní nástroje, které jsme si spolu vezli (klávesy, kytary a bicí), a výsledek mě zvukově neuspokojoval. Rozhodla jsem se, že nahrávku vylepším a poprosila o pomoc kamaráda v Americe (Andrea Valentini, bývalý bubeník kapely Blood, Sweat & Tears a také Laca Decziho). Andrea má skvěle vybavené studio a vyšel mi vstříc. Cestování a koncertování mezi Prahou a New Yorkem, psaní aranží a celá postprodukce pro mě byla náročným úkolem a opravdovou zkouškou dospělosti. Narazila jsem na spoustu překážek, ale taky se mi dostalo pomoci od mnoha přátel,” popisuje vznik alba Shift Martina Fišerová. Jako ukázku z nového alba si můžete poslechnout titulní skladbu s názvem Silver Streams zde: http://www.martinafiserova.cz/shift/ Na koncertě v pražském Jazz Docku doprovodí Martinu Daniel Šoltis (bicí), Jaryn Janek (baskytara) a Jaroslav Friedl (kytara). Během koncertu zazní všech 11 skladeb z novinkového alba a kmotry budou fotograf Jan Šroubek a zpěvák a skladatel Petr Hanzlík. “Těším se, že si opět po dlouhé době zahraju v mém oblíbeném pražském Jazzdocku, hlavní tepně neotřelého proudu hudby příbuzné jazzu,” doplňuje Martina Fišerová. Martina Fišerová pochází z hudební rodiny. Jejím otcem je známý český kytarista Zdeněk "Crissa" Fišer a také její bratr Ondřej je vyhledávaným kytaristou.