Kdyby se někomu zdálo, že je ještě dost času na přípravy řevnického finále, tak se plete.

Jako každý rok touto dobou už je samozřejmě hotový program a začíná příprava všech potřebných věcí, aby se mohl festival opět již po padesáté šesté uskutečnit a aby kapely, interpreti i diváci byli spokojeni.

Je spousta věcí, které i když se stále opakují, tak to stejně vypadá každý rok, jako by to bylo poprvé.
Důležité je, že zázemí Lesního divadla je celkem stabilní a divadlo je po rekonstrukci bez problémů.

Co nás vždycky trápí, je počasí. Bohužel jsme si ověřili, že v tom úžasném prostoru mezi borovicemi je obtížné nainstalovat zastřešení proti dešti tak, aby bylo mobilní a mohlo se využít právě jen v případě, když je déšť na spadnutí.  Jinak si samozřejmě všichni rádi vychutnáváme právě toho úžasného prostoru s výhledem na koruny borovic, dubů a nebe.

Důležité je, že se opět našla ta malá kytara od popelnice, která nám počasí hlídá po celé tři dny. Tak snad bude její moc zase fungovat.

Co nás stále trápí, jsou přístupové cesty, protože stačí zapršet a pro to množství aut, která musí přijet až k divadlu je najednou s cesty tankodrom. Proto apelujeme na všechny návštěvníky, aby zaparkovali již v Řevnicích a udělali si do Lesního divadla procházku. Stejně je to zdravé…

Každým rokem také přemýšlíme, jestli stánek se zmrzlinou, nebo ne. Tak klidně zkuste napsat jestli vám zmrzka na Portě chybí. Co se týká jídla, tak jsme zjistili, že byl např. enormní zájem o grilovaný hermelín. Tak letos by ho mělo být dostatek.
Možná, že jste si už všimli, že v ePortýru to žije. Například se můžeme pochlubit sérií rozhovorů, které mezi sebou vedou samotní interpreti, kteří již na Portě v Řevnicích vystoupili. Tahle Štafeta ePortýra je ojedinělá, protože jde o rozhovory mezi muzikanty, kteří spolu již něco zažili a tak je každý rozhovor něčím výjimečný. Mrkněte na www.eportyr.cz/osobnosti/rozhovory 

Za chvilku se rozběhnou oblastní kola, a tak mají všichni, kdo se chtějí zúčastnit možnost, přihlásit se v některém z oblastních kol, protože to je také jedna z cest, která vede na Portu do Řevnic: www.porta-festival.cz/pro-soutezici/oblastni-kola 
Podobně je možné přihlásit se jako výpomoc v pořadatelské službě Porty. Šikovný pomocník je vždy vítán.

Kdyby vám chyběla atmosféra Lesního divadla, určitě zavítejte na Youtube kanál Porty, kde se budou objevovat ukázky z loňských vystoupení našich hostů i soutěžících. A těšíme se na vás zatím na našem facebooku, kde se objevují aktuality jak z oblastních kol, tak ty, které se týkají finále v Řevnicích. A určitě stojíme o vaše názory a připomínky k festivalu.

Takže 1.-3. července se na vás těšíme v Lesním divadle.


-JV-