Řevnice se první prázdninový víkend opět stanou hlavním městem té nejlepší hudby, která se řadí do oblasti folk & country a dalších příbuzných žánrů. Festival Porta se ve zdejším Lesním divadle bude konat od 29. června do 1. července, tentokrát už po jedenácté.

Nejstarší open festival, jehož dobré jméno je výsledkem obětavé práce minimálně dvou generací, otevírá své brány již po dvaapadesáté. A také letos pořadatelé připravili skvělý program, ve kterém hlavní roli budou hrát soutěžící, kteří postoupili do finále ze 14 oblastních kol. Poprvé se představí také absolutní vítěz festivalu Brána, tedy dětské Porty v kategorii do 18 let. Vedle interpretace bude odborná porota udělovat i Portu za nejlepší písničku v samostatné autorské soutěži.

Porta je ovšem kromě soutěže i plná dalších dramaturgických překvapení v podobě doprovodných akcí a hostů. Během tří dnů se finálovou soutěží bude prolínat představení celé plejády vynikajících muzikantů, zazpívá Robert Křesťan a Druhá tráva, Roman Horký a Kamelot, Jaroslav Samson Lenk, Ivan Hlas trio, Pavel Žalman Lohonka, Jitka Vrbová a Hot Jazz Praha, Přístav, Schovanky, Vokobere, ale budou zde také představitelé nové portovní éry a někteří z vítězů posledních ročníků - Aleš Petržela, Přístav, Lady Birds, Matěj Rak a Franta Vlček, Sunny Side a další. Nečekaným překvapením bude jistě skupina Jelen, která se Porty zúčastní poprvé.

V nedělním programu se dočkáme nejen vyhlášení výsledků, ale i velmi emotivního závěru, kterým bude vzpomínka na Wabiho Daňka. V závěrečném hodinovém koncertu mu poctu vzdají Pavel Žalman Lohonka, Vojta Kiďák Tomáško, trio Vokobere a skupina Přístav.