Stane se to již tento víkend, a kdo přijede, nebude litovat, protože program je opět nabitý hudbou. Bude to zase smršť kytar, plejáda skvělých hostů, napětí mezi porotou a soutěžícími kapelami a to vše provoněné ozónem dobrých steaků a lahodnou kávou made in Mamamia.

Pátek 23. června

Páteční program nemůže začít jinak než Vlajkou, která zazní samozřejmě z úst hostů, pořadatelů i návštěvníků Porty. Roháči otevřou svou letitou hudební knihu, aby je záhy vystřídalo mladé a skvělé duo bratří Jana a Lukáše Balcárkových, kteří si říkají Light & Love a hrozně dobře a evropsky jim to šlape a frázuje, takže si to budeme užívat. No a pak zase soutěž, tedy vítězové z těch čtrnácti oblastních kol, kteří budou spolu s dalšími usilovat o přízeň poroty, aby získali tu jedinečnou sošku Porty, kterou jen tak někdo nemá…

O závěr pátku se postará František Nedvěd se svým hostem Petrem Kocmanem, takže vás čeká další příliv krásných písniček.

Pak se půjde spát, ale to udělají jen někteří, protože na Portě se ví, že v noci se nadále zpívá… Často až do kuropění.

Sobota 24. června

Sobota bude opět ve znamení soutěží a vystoupení hostů, kteří na Portu jezdí rádi, protože se tady poslouchá, a to je pro muzikanta to nejdůležitější. Ne všude na velkých festivalech je tomu tak. Ale na Portě je to normální a atmosféra potlesků tomu odpovídá. Porta je bránou k hudbě, a proto je o Portu zájem již 51 let. Můžeme tak vykřičet: PORTA ŽIJE!!!

A v Lesním divadle to bude žít právě i díky hostům, jako je třeba Radek Tomášek, Pavlína Jíšová, Ivo Jahelka, Crossband, Quanti minoris, no a pak zase (a již po třetí na Portě v Řevnicích) Tomáš Klus, který si Portu oblíbil jako mnoho dalších muzikantů a skupin. Úplný závěr soboty bude patřit vystoupení Petra Kocmana a jeho hosta Allana Mikuška, takže závěr jako hrom.

Všechno to dění přenesou mikrofony skvělého zvukaře Roberta Hüttla a opět vše zaznamená Český rozhlas Olomouc, aby mohla vzniknout další seriálová várka hudebních navštívenek Sandyho Noska. A když se vše podaří, jak se má podařit, mohlo by vzniknout další CD Porta 2017. Tedy  Porta po padesáté první…

Po poslední sobotní úkloně přijde zase noční hraní a zpívání a zase tradiční půlnoční neoficiální vyhlášení vítězů Porty 2017. Jedná se o již zažitý ceremoniál. Předseda poroty vyhlásí pro všechny, kteří už dávno muzicírují u stánků s něčím dobrým, rozhodnutí poroty. A pak už se zase hraje a zpívá až do rána.

Neděle 25. června

Nedělní ráno, kdy se již nesoutěží, bude klidné, protože už je rozhodnuto a každý si to užívá po svém… Recitály soutěžních kapel se budou střídat s vystoupením hostů až do dvorany, která je opět představením hvězd folk a country hudby. Jestli bude závěrečná Hodina H, se uvidí jako vždy podle nálady a seskupení účinkujících.

Ale v každém případě to bude celý den nabitý muzikou. Aby ne, když vystoupí Lokálka, Voxel, Poutníci, Malina Brothers, Věra Martinová a Petr Bende s cimbálovkou Krajcar. A protože se jedná opět o jubileum, tedy desáté Porty v Řevnicích, bude se slavit, krájet dort a určitě křtít ono dlouho očekávané CD Porta slaví 50.

Pak už je opravdu ´skoro konec´. Tedy když se ještě něco dalšího nepřihodí…

Následuje vysvědčení, prázdniny a spousta dalších festivalů po celé republice. Není to jednoduché. Ale Přijet na Portu jednoduché je. Stačí lístek na vlak nebo jiný dopravní prostředek směr Řevnice.