Všichni určitě víte, že vítězná kapela letošní Porty se jmenuje Trapas. Pár měsíců po vítězství Trapas pilně zkouší na koncerty, a to i s novou kytarou, kterou za vítězství muzikanti dostali. A jak naložili s ostatními cenami? Přečtěte si v našem rozhovoru.

Díky, pane Furchu!

Když jsme se na pódiu v Řevnicích dozvěděli, že jedna z cen bude kytara od pana Furcha, zavládlo nepředstírané nadšení. Po krátké poradě jsme se rozhodli, že kytaru si vezme sólák Martin, který se začal nezřízeně těšit. Ale znáte to - prázdniny - všichni na dovolených, emaily čekaly na přečtení ve schránkách, a tak to Martin psychicky neunesl a pořídil si Furcha sám. Takže změna plánu. Kytaru si vezme doprovoďák Michal. Po krátké komunikaci s panem Furchem jsme se domluvili, že si zajedeme do obchodu Huml music v Praze, který je oficiálním showroomem značky Furch v Praze, a vybereme si kytaru. Návštěva v obchodě byla úžasná, prodavači velmi milí a po chvíli bylo vybráno. Furch D22 SR bude naše kapelní kytara. Spolu s Martinovo Furch S22 SR Cut je tedy dílo dokonáno a Trapas je plně Furchizován.

Pane Furchu, děkujeme mockrát! Jsou to naše milovaný holky - jediný další, co naše manželky se skřípěním zubů snesou. Moc si vážíme výhry a doufáme, že nahrané CD se bude - nejenom Vám - líbit.
Trapas (Libor Tauš, Míša Bernatová, Martin Boukal, Michal Bernat a Vašek „Kenny“ Nekolný)

Co v současné době děláte?
Samozřejmě pilně pracujeme, co nám dovolí naši zaměstnavatelé, naše rodiny a v případě našeho perkusisty Kennyho i vysoká škola. :-) Jednak dokončujeme mixování nahrávek z nahrávacího studia paní Heleny Rytířové v Řevnicích pod odborným dozorem mistra zvuku Vaška Neckáře ml., dále řešíme design webových stránek, které by měly alespoň v omezeném rozsahu spatřit světlo světa někdy do konce roku, a v neposlední řadě se chystáme na trochu větší porci koncertování, než na jakou byla kapela doposud zvyklá. Takže pilně zkoušíme a ladíme zvuk, aby si naši fanoušci nemuseli zacpávat uši. :-)

Jak užíváte výhry z Porty?
Předem bych chtěl ještě jednou moc poděkovat všem, kteří nás jakkoli obdarovali. Když to vezmu chronologicky, tak to začalo účastí na velkolepém festivalu Trampský Širák, kde jsme měli tu čest vystoupit po boku těch největších hvězd. Dále bych zmínil obrovské nadšení našeho kytaristy Michala Bernata z nové kytary od pana Furcha, zní opravdu báječně. Druhý říjnový víkend jsme pak „čerpali“ cenu od již zmíněné paní Rytířové v jejím studiu. Ještě nás čeká rozhovor v Country Radiu, tam zatím řešíme termín.  

Takže nové CD v řevnickém studiu už jste nahrávali. Jaké to bylo?
Nahrávání proběhlo o víkendu 10. a 11. října. Myslím, že mohu říci za všechny členy kapely, že víkend se opravdu vydařil, nahráli jsme necelé tři písničky v naprosto domácké, pohodové atmosféře. Máme v hlavě již nějaké další nápady, takže si myslím, že se za nějaký krátký čas do studia zase vrátíme a budeme pokračovat.

Čekají vás v nejbližší době nějaké koncerty?
Úplně nejblíže je koncert v hořovickém klubu Labe 13. listopadu, který jsme pojali jako takovou opožděnou oslavu našeho letošního portovního vítězství. Bude tam s námi jako host výborná hořovická kapela Půl dechu do měchu, takže všechny, kdo nebudou mít co dělat, bych tímto rád pozval. Pojďte to s námi oslavit!

Přijdete na jubilejní Portu příští rok?
Pokud budeme mít ruce, nohy a alespoň částečně jasnou mysl, tak se tam určitě uvidíme. :-)