Sobota začíná hudební dílnou od 11.30 v Lesním divadle. Na malé scéně probíhá soutěž semifinalistů, odkud vzejdou vítězové pro finále. Finalisté z pátku mají na malé scéně svůj půlhodinový pořad.

  • 13.30 Louka Band - Vítěz Porty 2014 má právo vystoupit na letošní Portě jako host. Kapelu tvoří: Helen Rock (housle, zpěv), Bo (kytara, harmonika, zpěv), Lubor (basa, zpěv), Tony Bongomanhead (perkuse).
  • 14.10 začíná další finálové klání - Korajunglajazz, Acoustic fields, Kaczi, Kabája, Alternativa.
  • 15.40 vystoupí Antonín Pevala, vítěz kytarové soutěže SAI 2014 - Narodil se roku 1995 v Hradci Králové. V letech 2003 až 2011 navštěvoval hodiny klasické kytary na ZUŠ Habrmanova u p. učitele Jiřího Slavíčka. Od roku 2011 studoval na Pardubické konzervatoři ve třídě Petra Saidla a Anny Hronové. Během studií již získal ceny na tuzemských i mezinárodních kytarových soutěžích. Např. 2. cena na soutěži v Rakouském Rustu nebo 4. cena a titul nejúspěšnějšího českého účastníka na Bienále Kutná hora 2013. Na mezinárodním kytarovém festivalu v Mikulově se zúčastnil mistrovských tříd například u Carlo Marchioneho, Thomase Offermanna nebo Huberta Käppela. V roce 2013 také získal 1. cenu na soutěžní přehlídce konzervatoří. V roce 2014 vítěz kytarové soutěže pořádané SAI. Kromě klasické hudby hraje vlastní aranže popových a jiných písní, ale také svůj vlastní styl Eggstyle. Ten spočívá v tom že do hraní na kytaru si ještě hráč stíhá pohazovat do rytmu rytmickým vajíčkem. To všechno najednou.
  • 16. 20 poslední část finálové soutěže - Věneband, Sešup, Tchei-chan v duu, 3x postup ze semifinále.
  • 18.10 vystoupí Pavel Callta - Pavel sám o sobě prozradil: Narodil jsem se 12. února 1989 na severu Čech v České Lípě, kde jsem také později strávil 18 let svého života. Vystudoval jsem Euroškolu se zaměřením na ekonomiku, turismus a cizí jazyky a od září 2009 jsem nastoupil na Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor Muzikál, pod vedením uznávaného profesora Eduarda Klezly. V Praze jsem poprvé okusil hudební sféru v roce 2008 s pražskou kapelou Unity (ska-reggea), kde jsem působil pouze necelý rok, jelikož jsem dříve ještě bydlel v České Lípě a musel odmaturovat. Poté jsem frontmenoval v kapele Sweeper, se kterou jsme hráli melodický pop-rock v pražských klubech jako jsou např. Rockcafé, Roxy, Akropolis apod. Když jsem byl v Belgii, dozvěděl jsem se, že v ČR startuje nový ročník ČS Má Talent 2011 a zrovna jsem jel na týden navštívit svou rodinu, tak jsem si řekl, že zkusím štěstí a půjdu na casting. Po několika týdnech jsem se dozvěděl, že postupuji dále a nakonec z toho bylo Semifinále, kde jste mě mohli vidět s pianem a skladbami „Hero“ a „Apologize“.
  • 18.50 Jaroslav Wykrent - Jaroslav Wykrent je známý přerovský hudební skladatel, textař, hudebník a bavič. V šedesátých létech byl jedním z původních členů hudební skupiny Synkopa, která patřila ke špičce mezi rodícími se big beatovými kapelami té doby.
  • 19.50 Jitka Vrbová a Stanislav Chmelík - Jitka Vrbová je zpěvačka známá především jako výrazná představitelka žánru trampské a country hudby, věnuje se ale i jazzu a swingu. Stanislav Chmelík je český saxofonista, klarinetista, kytarista, textař a hudební skladatel, hudební redaktor.
  • 20.50 Petr Bende se akupinou - Petr Bende má za sebou bohatou uměleckou činnost. Zájem pořadatelů o jeho vystoupení jsou velká a Petr je zván na všechny různá vystoupení a akce.
  • 21.50 Hop Trop - Skupina HOP TROP je stálicí na scéně trampské hudby už plných 31 let, a od svého vzniku hraje stále v původním složení.

Antonín Pevala

Jitka Vrbová

Jaroslav Wykrent