Z hecu

Od dnešního dne vám budeme postupně představovat finalisty i semifinalisty, kteří postoupili do finále letošní Porty v Řevnicích. Přijeďte i vy podpořit své favority, podívat se na vystoupení známých interpretů. 26. - 28. června se na vás všichni těší v Lesním divadle.

Dnes tedy představujeme první tři finalisty z oblastních kol.

Praha – Z hecu

Kapela vznikla z iniciativy frontmana, textaře a kytaristy Marka KUTY. Ten začal texty a hudbu psát již v roce 2007. Od té doby, až do roku 2013 vystupoval na společných koncertech s vlašimským písničkářem Alešem Povolným. V létě 2013 založil folk - bigbítovou skupinu Z Hecu, v jejímž repertoáru jsou právě Markovi autorské písně, kterými navazuje na bigbítové písničkářství 60 let.

Podbrdské – Trapas

Trapas vznikl v zimě roku 1996 jako hec. Hrávalo se po hospodách na kytary, když náš kamarád Jarda King Lhoták přišel s myšlenkou, že bychom to měli zkusit na nově vzniklém oblastním kole Porty v Komárově. Dali jsme dohromady pár písniček a šli na to. První veřejné vystoupení bez valného ohlasu bylo tedy v Podbrdském kole Porty v Komárově 1996. 

Polabské – Tchei-Chan v Duu

Tchei - chan: jedno zkomolené příjmení, jedna kytara, jeden hlas, jeden pokus o to nahrát / zahrát si svépomocí pár milých písní a udělat tak radost sobě a všem těm, kteří vyjdou vstříc tónům znějícím zpod pokličky mého skromného "skicáře".

Trapas

Tchei-Chan v Duu