Oblastní kolo Porty ve Svitavách už je dávno za námi, a jak je vidět a slyšet z více stran, bylo to kolo velmi povedené.

Na adresu pořadatelů přišel velmi milý dopis.

Ahoj,

chci vám poděkovat za skvělou akci.

Marně jsem včera cestou domů přemýšlel nad jedinou věcí, která by se dala vytknout, a vážně žádná.

Jakýkoli posun v harmonogramu nebo výměna nefunkční šňůry při vystoupení byla s lehkostí a ladností odstraněna, a to tak, že ji člověk ani nepostřehl díky sehranému týmu pořadatelů a výborné atmosféře, která panovala po celou dobu. Vašeho profesionálního a hlavně přátelského přístupu si velice vážím. Svitavské oblastní kolo Porty je bezpochyby pýchou tohoto festivalu a to bez jakéhokoli zdráhání. TO JE PROSTĚ FAKT!!

Ještě jednou díky a přeji krásný zbytek víkendu.

Lubyn – Blansko
-----------------------------
Když se zadaří a přijde vám tento dopis, jako reakce na akci, s kterou rok žijete a nosíte ji v hlavě, objeví se pocit jménem radost. Radost, ke které nám dopomohli soutěžící projevením svého zájmu o Portu ve Svitavách, lidičky typu Vládi Steinbauera, skvělého organizátora, Milady Bidmonové, konferenciéra Ondry Komůrky, zvukaře Jiřího Helekala, Jiřího Sýkory a Evy Chlubnové, grafiků Portýra, a zodpovědné poroty ve složení Miloš Dvořáček, MUDr. Dáša Veselá, Jiří Karas Pola, David Fiedler a Stáňa Plívová.

Poděkování patří Míše Černé a Pavlu Indráčkovi za vytvoření skvělého zázemí v klubu Tyjatr, starostovi města Svitavy Davidu Šimkovi a řediteli SKS Petru Mohrovi za pohotovou výpomoc, když bylo třeba.

Porta ve Svitavách otevřela svou bránu v roce 1974, poprvé zde zazněla Wabiho Rosa na kolejích a svitavský Fialový expres zpíval své blues Slunce hladí záda. Písničky, které všem výše zmiňovaným přirostly k srdci a zanechaly stopu na duši. Stopu, díky které Porta ve Svitavách žije.

Stáňa Plívová