Ve dnech 9. a 10. března se konala v prostorách Klubu Mlejn ve Stodůlkách velice dobře obsazená pražská kola Porty. Třicet přihlášených soutěžících je dobrý začátek.

Porota v sestavě Miloš Keller (Country radio), Honza Dobiáš (hudební publicista), Martina Nová (zpěvačka bývalé skupiny Kvokál), Veronika Rezková (hudební redaktorka ČRo2) a Leoš Kosek (hudební redaktor ČRo Leonardo) měla z čeho vybírat. I početná divácká základna si vybrala svého finalistu. Moderátorského postu se s elegancí a vtipem ujal Petr Bohuslav z Country radia.

Po dvou dnech plné dobré muziky se skvělým zvukem Ivoše Balouna se porota a diváci rozhodli následovně. Do pražského finále Porty 2018, které se bude konat 19. dubna od 18 hodin též v Klubu Mlejn, postupují: Tereza Balonová, Blondýna, Tomáš Hokeš, Jefferson, Pavel Kavka, David Kozák, Lucy4Music, Slávek Maděra, Panelákoví fotři, Špinaví luzři, Terrakota, Ve čtvrtek v pět, Veronika Wildová a Divoko, divácky postup si zajistili Šolc Boys. Hostem pražského finále je skupina Pětník.

Všem zúčastněným přejeme vše dobré a s nejlepšími se těšíme na setkání v Lesním divadle v Řevnicích 29. 6. - 1. 7. 2018.

Foto: archiv redakce