Už ladíte nástroje? Vybíráte písničky a těšíte se na setkání s kamarády? Vězte, že je čas pomalu začít, protože dne 18. dubna se  koná již 21. ročník Porty Chřibsko-Karpatské oblasti.

 

Oblastní kola Porty pořádá ČTÚ (http://www.tabornici.cz/). Z oblastních kol se postupuje do celostátního kola v Řevnicích. Naše oblastní kolo pořádá T.K. Dakota (http://www.dakota.wbs.cz/).

Ty nejdůležitější údaje. Soutěží se v těchto formacích: jednotlivci, dueta a skupiny. Každá formace si přichystá čtyři písničky. První  na  nazvučení a tři  soutěžní. Soutěží se ve dvou kategoriích. Jedna soutěž je interpretační a druhá  autorská.  To znamená, že kdo má vlastní skladby, muže je přihlásit do soutěže.

Přihláška je ke stažení na stránkách : www.porta-festival.cz , kde si rozkliknete stránku oblastní kola a v pravo dole je kromě soutěžního řádu i přihláška.

Teď jen informace pro ty, kteří ještě u nás nebyli. Akce se koná na ranči Rovná, což je asi 10 km. od Uherského Hradiště. Je to v katastru obce Jankovice, ale jezdí se tam přes Traplice a Košíky. Cesta je značená.

V areálu je možné si zajistit ubytování v chatičkách (4 lůžka), nebo se dá i stanovat.Také proto si  spoustu kamarádů udělá pěkný víkend s celou rodinkou. Občerstvení a stravu obstarává místní útulná stylová hospůdka. Tady se již od pátku  hraje jak o život. Jsou také k nachystaní místní koníci, kteří vás rádi povozí. No a nakonec vás dostane místní atmosféra podtržená krásným panoramatem na povodí  řeky Moravy a vzdálených Bílých Karpat

Co se týká hostů, tak mi opět přislíbil účast Miky Ryvola a Stráníci. Dál se ještě jedná. Porota se zatím rýsuje: Jirka Mata Matušík, Verunka a Luboš Stráníkovi, Milan Tesař (radio Proglas), Petr Balík Vohnout nebo Radka Onderková. (možná ještě další překvapení).

Za pořadatele z T.K. Dakota a ČTÚ vás pozval Jirka Joke Drhlík.